V Cvetličarno 26. septembra prihaja Hindi Zahra!

Razkrita prva izvajalka tretje sezone serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions

 

 

Slovenska zgodba serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions v svojo tretjo sezono na ljubljanskih tleh vstopa s francosko-maroško femme fatale žametnega glasu Hindi Zahro, pevko svobodnega duha, multiinštrumentalistko in kantavtorico, ki je vse svoje glasbene vtise ter življenjske izkušnje združila v edinstveno glasbeno kreacijo. Ljubitelje glasbe je obnorela s svojim čudovitim singlom Beautiful Tango, nato pa še z razprodanim prvencem Handmade, ki ga je leta 2010 izdala pri legendarni založbi Blue Note in s katerim je dosegla svetovni uspeh.

 

Hindi Zahra bo nastopila 26. septembra 2019 v ljubljanski Cvetličarni.

 

 

Leta 2015 je izdala svoj drugi album Homeland in se z njim odpravila na svetovno turnejo, ki še kar traja. Za njene koncerte velja, da nikogar ne pustijo ravnodušnega, zanjo pa, da igra do zadnjega atoma moči. Po selitvi v Marakeš se je posvetila sebi in odkrivanjem novih poti svoje avtorske glasbe, s tem popotovanjem pa je svoje pesmi opremila s čutnostjo, avanturističnim duhom in melanholijo. Hindi Zahra se s svojim nežnim mačjim glasom in prefinjenim občutkom za melodijo elegantno sprehaja med bluesom in soul-folkom, z občasnimi izleti v temnejše vode. Je dobitnica prestižnih glasbenih nagrad Prix Constantin in Victoires de la Musique.

 

Hindi Zahra bo svojo turnejo Musicology Barcaffe Sessions nadaljevala 27.9. v Zagrebu, sklenila pa 28. in 29.9. v Beogradu.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si