V kinematografe prihaja slovenska grozljivka IDILA

Ker najslajše velja prihraniti za konec, vam ob koncu tedna razkrivamo srhljiv vpogled v težko pričakovano domačo grozljivko!

Novica o prvi pravi slovenski grozljivki, ki bo od 1. oktobra naprej v kinodvoranah izvabljala krike groze, se je dodobra razširila po vseh kotičkih naše države in številne ljubitelje žanra nalezla s sladkim pričakovanjem. Sedaj njeni ustvarjalci stopnjujejo napetost z napovednikom, ki ponuja srhljiv vpogled v prihajajoče odkrivanje vse prej kot idiličnih skrivnosti odročnih gorskih kotičkov. Ogled napovednika bo vsaj za silo potešil lakoto najbolj neučakanih, ki pa lahko IDILO pobliže spoznajo že v sredo, 16. septembra, ko se bo v tekmovalnem programu premierno predstavila na 18. Festivalu slovenskega filma.

IDILA_3

Za stvaritvijo Idile stoji režiser Tomaž Gorkič, ki se podpisuje tudi pod scenarij in montažo. Nastal je v produkciji Blade Production v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom, Strup produkcijo, 666 Productions in NuFrame. V glavnih vlogah najdemo mešanico novih in prekaljenih igralskih obrazov, ki jo tvorijo Nina Ivanišin, Lotos Vincenc Šparovec, Nika Rozman, Jure Drevenšek in Sebastian Cavazza.

O ZGODBI:

Prva prava slovenska grozljivka bo vsem ljubiteljem žanra nalila čistega žganja, ki bo krepko zapeklo po grlo in poskrbelo, da se bodo prizori groze vžgali globoko v spomin. V osrčju zgodbe se namreč nahaja prav srh vzbujajoča žganjekuha, ki jo domačini pod mogočnimi planinskimi vršaci izvajajo po starodavnem skrivnem postopku …

IDILA_2

Amaterski fotomodel Zina se po prekrokani noči v družbi ambiciozne Mie, apatične Dragice in snobovskega fotografa Blitcza odpravi na modno fotografiranje v naravo. Na poti do lokacije srečajo nekaj čudaških domačinov, a se zanje ne zmenijo. Na idiličnem travniku, ki služi kot prizorišče fotografiranja, jih nato grobo napadeta domnevna lastnika travnika Francl in Vintlr. Tako se povsem običajno snemanje v naravi spremeni v neusmiljen boj za preživetje …

IDILA_1

Idila preigrava tisti žanrski vzorec, pri katerem gre za grozljivo konfrontacijo ruralnega in urbanega. Pod osnovno strukturo zgodbe so subtilno umeščene nekatere pereče teme, s katerimi se srečujeta sodobna slovenska in tudi širša družba. Je temen odsev sveta, v katerem živimo.

  • PREMIERA: 18. Festival slovenskega filma, 16. september ob 23.15
  • KINEMATOGRAFSKA PREMIERA: 29. septembra ob 20.00 v Kinu Bežigrad
  • PRIHOD NA REDNE SPOREDE KINEMATOGRAFOV: OKTOBER

Napovednik za film si oglejte spodaj …

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri