V kinematografe prihaja slovenska grozljivka IDILA

Ker najslajše velja prihraniti za konec, vam ob koncu tedna razkrivamo srhljiv vpogled v težko pričakovano domačo grozljivko!

Novica o prvi pravi slovenski grozljivki, ki bo od 1. oktobra naprej v kinodvoranah izvabljala krike groze, se je dodobra razširila po vseh kotičkih naše države in številne ljubitelje žanra nalezla s sladkim pričakovanjem. Sedaj njeni ustvarjalci stopnjujejo napetost z napovednikom, ki ponuja srhljiv vpogled v prihajajoče odkrivanje vse prej kot idiličnih skrivnosti odročnih gorskih kotičkov. Ogled napovednika bo vsaj za silo potešil lakoto najbolj neučakanih, ki pa lahko IDILO pobliže spoznajo že v sredo, 16. septembra, ko se bo v tekmovalnem programu premierno predstavila na 18. Festivalu slovenskega filma.

IDILA_3

Za stvaritvijo Idile stoji režiser Tomaž Gorkič, ki se podpisuje tudi pod scenarij in montažo. Nastal je v produkciji Blade Production v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom, Strup produkcijo, 666 Productions in NuFrame. V glavnih vlogah najdemo mešanico novih in prekaljenih igralskih obrazov, ki jo tvorijo Nina Ivanišin, Lotos Vincenc Šparovec, Nika Rozman, Jure Drevenšek in Sebastian Cavazza.

O ZGODBI:

Prva prava slovenska grozljivka bo vsem ljubiteljem žanra nalila čistega žganja, ki bo krepko zapeklo po grlo in poskrbelo, da se bodo prizori groze vžgali globoko v spomin. V osrčju zgodbe se namreč nahaja prav srh vzbujajoča žganjekuha, ki jo domačini pod mogočnimi planinskimi vršaci izvajajo po starodavnem skrivnem postopku …

IDILA_2

Amaterski fotomodel Zina se po prekrokani noči v družbi ambiciozne Mie, apatične Dragice in snobovskega fotografa Blitcza odpravi na modno fotografiranje v naravo. Na poti do lokacije srečajo nekaj čudaških domačinov, a se zanje ne zmenijo. Na idiličnem travniku, ki služi kot prizorišče fotografiranja, jih nato grobo napadeta domnevna lastnika travnika Francl in Vintlr. Tako se povsem običajno snemanje v naravi spremeni v neusmiljen boj za preživetje …

IDILA_1

Idila preigrava tisti žanrski vzorec, pri katerem gre za grozljivo konfrontacijo ruralnega in urbanega. Pod osnovno strukturo zgodbe so subtilno umeščene nekatere pereče teme, s katerimi se srečujeta sodobna slovenska in tudi širša družba. Je temen odsev sveta, v katerem živimo.

  • PREMIERA: 18. Festival slovenskega filma, 16. september ob 23.15
  • KINEMATOGRAFSKA PREMIERA: 29. septembra ob 20.00 v Kinu Bežigrad
  • PRIHOD NA REDNE SPOREDE KINEMATOGRAFOV: OKTOBER

Napovednik za film si oglejte spodaj …

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si