V Ljubljani nov kotiček za vse kavoljube

Ljubljana bogatejša za salon, ki navdušuje ljubitelje odlične kave

V pasaži ljubljanskega Maximarketa je odprl vrata prodajno-razstavni salon Qubik Caffè. Gre za blagovno znamko odlične kave, ki jo majhna in zagnana ekipa zamejskih Slovencev ustvarja v lastni pražarni v okolici Trsta. V podjetju, ki s svojimi izdelki oskrbuje že prek 100 najboljših kavarn in restavracij v regiji, so ob otvoritvi poudarili, da stremijo k popolnosti v celotnem procesu praženja kave, ob tem pa napovedali serijo novih izdelkov za domača okolja in pisarne.

Qubik Caffe_prodajni salon

Otvoritev salona Qubik Caffè so v družbi predstavnikov blagovne znamke, pozdravili številni medijski predstavniki in znani obrazi, poslovni partnerji in visoki gosti iz sveta diplomacije, ki prisegajo na skodelico odlične kave. Ob predstavitvi salona je voditelj in ambasador blagovne znamke Qubik Caffè ter ljubitelj izbranih kavnih mešanic David Urankar goste popeljal skozi zgodbo, ki jo ustvarja pražarna, kjer nastaja Qubik Caffè. Ker je kava tudi odlična sestavina v kuhinji, je goste ob otvoritvi salona s kavnimi sladicami razvajala kuharska mojstrica, blogerka in avtorica knjig 220 stopinj poševno Urška Fartelj.

 

»Blagovna znamka Qubik Caffè obstaja že več kot 10 let, sama pražarna v kraju Prosek, približno sedem kilometrov od Trsta, pa bistveno dlje. V pražarni poleg številnih lastnih izdelkov blagovne znamke Qubik Caffè ustvarjamo prihodke tudi z naslova tako imenovane private label proizvodnje – praženja kave za naročnike, ki jo potem prodajajo pod svojo blagovno znamko,« je pojasnil Igor Kobal, direktor podjetja Qubikcaffe. »V regiji pražarna slovi tudi kot eden vodilnih ponudnikov izjemno kakovostne brezkofeinske kave, saj je našim strokovnjakom v letih razvoja uspelo ustvariti brezkofeinsko mešanico kave, ki se po vonju in okusu skoraj ne razlikuje od kave s kofeinom.«

 

V salonu Qubik Caffè bodo naključnim obiskovalcem in predstavnikom podjetij, lokalov ter restavracij na voljo vrhunski strokovnjaki, poznavalci kave, ter celoten nabor izdelkov, ki zajema široko paleto izdelkov za kavarne, bare in restavracije. Vsi željni poglobljenega znanja o kavi in njeni pripravi pa se boste lahko udeležili različnih izobraževanj. Odprtje salona je v skladu z vizijo podjetja začrtalo ambiciozno širitev na številne trge, slovenski pa je eden ključnih.

Kava Qubik Caffè je zaradi vrhunske kakovosti prepoznana in cenjena v gurmanskih krogih, med poznavalci kave. Prisotna je v številnih kavarnah, barih in restavracijah tako v Italiji kot Sloveniji, v zadnjem času pa jo kot pojem odlične kave prepoznavajo tudi v številnih drugih evropskih državah. V Sloveniji, na primer, je Qubik Caffè na voljo v restavraciji Dam z Michelinovo zvezdico, v več restavracijah, ki so prejele druga Michelinova priznanja, in v mnogih odličnih kavarnah. Lastnikom in upravljavcem kavarn, barov in restavracij je tako na voljo paleta izdelkov različnih vrst kave. Od 100% arabice, ki je Qubikov paradni konj, aromatične mešanice arabice in robuste iz kolekcije Italian Breakfast do kave iz Gvatemale, Etiopije in Indije.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si