V Ljubljani se je zaključil teden mode

Ustvarjalci Mercedes-Benz Fashion Weeka (MBFWLJ) so pritegnili izjemno število ljubiteljev mode, razvajanja senzoričnih občutkov, produkcijskih presežkov in kreativnega razmišljanja. V štirih dneh modnih revij, predavanj, okroglih miz, družabnih dogodkov so se (s)pletle vezi med dizajnom, produkcijo in trženjem izbranih modnih ustvarjalcev. Osrednje prizorišče dogajanja, Cankarjev dom, je ponudilo odlično priložnost za prikaz kolekcij pomlad-poletje 2016 v obliki multimedijske modne instalacije ter klasičnih modnih revij. Poudarek umetniške note je nosila podelitev prestižne nagrade Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki so jo pospremile projekcije treh izjemnih Fashionwood filmov. Mednarodni odtis prvega tedna mode prestižne nemške avtomobilske znamke je zaokrožil novinarski obisk modne urednice revije Schön! Magazine. Po navdušujoči krstni uprizoritvi praznika mode ustvarjalna ekipa napoveduje nadaljevanje zgodbe prihodnjo pomlad.

Mercedes-Benz Fashion Award

Štiričlanska strokovna žirija pod mentorstvom Nataše Peršuh, oblikovalke in izredne profesorice na Naravoslovnotehniški fakulteti, je podelila modno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award. Prva prejemnica nagrade, ki jo podeljujejo na vseh MBFW dogodkih, je postala Sara Valenci. Strokovna žirija je podelila tudi dve priznanji, ki sta ti ju prislužili Ana Jelinič in Maja Leskovšek.

Nekaj FOTO utrinkov s tedna mode pa si oglejte spodaj …

Sreda // 28. oktober // XYZ Sportina Fashion Store, BTC
Živa modna slika z razstavo Mercedes-Benz avtomobilov

[sliderpro id=”550″]

 

Četrtek // 29. oktober // Cankarjev dom
Multimedijska modna instalacija // // Marko Mitanovski
Modni oblikovalec Marko Mitanovski, Beograjčan, si je za svojo delovno platformo izbral London. Njegovo delo zaznamujejo teatralnost, natančna konstrukcija, skulpturalnost in precizna geometrija. Navdih išče v naravi, ptičih, okostjih reptilov, zgodovinskih kostumih in arhitekturi. Pri kolekciji, ki jo je predstavil na MBFWLJ, je pričel eksperimentirati z lateksom. Ponazarja voljo do življenja, skozi proces katarze strahovi izginejo.

[sliderpro id=”551″]

 

Petek // 30. oktober // Cankarjev dom
Modni performans // JSP
Kreativni duet sester Jelene in Svetlane Proković že dve desetletji uspešno ustvarja na področju mode, stiliranja in kostumografije, s svojim delom in izkušnjami pa se predstavljata kot prepoznavna znamka, ki je razpeta med Beogradom in Ljubljano. Predstavljene kolekcije imajo vselej umetniški pridih. Tokratno kolekcijo opredeljujejo besede: rez, ostrina, rob, kos, bela, črna in rdeča.

[sliderpro id=”552″]

 

Sobota // 31. oktober // Cankarjev dom
Head to the Heart // Modne revije z uveljavljenimi modnimi ustvarjalci …

[sliderpro id=”553″]

 

Foto: Iztok Kurnik, Jani Ugrin

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si