V Ljubljano prihaja improvizacijska parodija Evrovizije

Slovenska uvrstitev na Evroviziji je bila tudi letos precej žalostna, kar prihaja za njo, pa bo vse prej kot to. V prestolnico se vrača Improvizija, gledališko-glasbena parodija blišča in bede, kot jo pooseblja Evrovizija. V večeru smeha in zabave se stilsko povsem raznovrstne zasedbe potegujejo za naslov zmagovalne impro popevke večera. Besedilo in glasba sta prepuščena spontanemu navdihu, naslove popevk določi občinstvo, improvizatorji pa se morajo spopasti tudi z različnimi gledališkimi izzivi, bujnimi kostumi in scenografijo. Nepozaben dogodek povezuje izjemno očarljiv, briljantno uigran in s šalami oborožen voditeljski par, ki ga sestavljata Juš Milčinski in Vid Sodnik, zmagovalno pesem Improvizije pa s “televotingom” izberejo aktivno udeleženi obiskovalci.

KJE? Cankarjev dom, Linhartova dvorana

KDAJ? 23. maj ob 20. uri

Letos se bo za prestižni pokal pomerilo devet žanrsko raznolikih sestavov – od country dueta do rap kvarteta. V vlogi improvizatorjev – pevcev bodo nastopili Igor Bračič, Liza Marija Grašič, Maja Trampuš, Peter Frankl, Sara Gorše in Tim Kern, za glasbo bodo skrbeli Blaž Celarec, Goran Završnik, Luka Seliškar in Rok Šinkovec, umetniški vodja projekta je Peter Frankl, producenta pa KUD Sokoli Tabor in Cankarjev dom.

Spektakel, ki nas zabava že 16 let

Letos bo Improvizija doživela že svojo 16. izvedbo. Začetki projekta segajo v daljne leto 2002, ko je predstava potekala še v prostorih KUD France Prešeren. Spektakel je kmalu postal prevelik za tesno trnovsko dvorano, zato najbolj zabavno popevkarsko tekmovanje pri nas od leta 2008 poteka v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. V petnajstih letih so se na odru Improvizije zvrstili številni zanimivi performansi, iznajdljivosti improvizatorjev pa je lahko parirala zgolj domišljija gledalcev, saj so v preteklosti določili izredno zanimive naslove skladb, kot so: Izkopala si bom grop (prva zmagovalna popevka), Ljubica, zakaj? Chica, porque? (zmagovalna popevka 2006) in Ustreli mi galeba (zmagovalna popevka 2011). Lani je na jubilejni petnajsti Improviziji slavil pop-operni duet 2čelava (v izvedbi Mihe Zabreta in Petra Frankla) s skladbo, posvečeno obiskovalki in pravnici Tatjani.

Kdor bo Improvizijo zamudil v živo – v torek, 23. maja, ob 20.00 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, se bo lahko potolažil s skrajšanim posnetkom nekaj dni kasneje na Valu 202. Vsekakor pa se dogodek splača videti v živo – vstopnice so že v prodaji in, kot vsako leto, gredo za med!

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si