V Slovenijo prihaja svetovna glasbena senzacija 2CELLOS!

2cellos_evento_fb

Po nepozabnem zagrebškem koncertu pred 50 tisoč glavo množico in po nasploh uspešnem letu 2016, z razprodanimi koncerti na najprestižnejših svetovnih odrih, slovensko-hrvaška glasbenika napovedujeta prvi arenski šov v Sloveniji. Ekskluzivni spektakel v ljubljanski areni Stožice se bo zgodil v petek, 7. aprila 2017, in bo, poleg koncerta v Beogradu, edini koncert, ki ga klasično izobražena violončelista pripravljata v letu 2017 v naši regiji. Na ljubljanskem koncertu bosta Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila svoje največje hite, med drugim tudi priredbo Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona, ki letos beleži peto obletnico, občinstvo pa ju bo lahko pozdravilo tudi ob poslušanju novih, prihajajočih skladb.

SDL-8326

Slavo jima je prinesel Michael Jackson

Luka Šulić se je rodil leta 1987 v Mariboru, odraščal pa je med Mariborom in Dubrovnikom, od koder prihaja njegov oče. Je diplomant londonske Kraljeve glasbene akademije. Lukov oče živi v Mariboru in igra v simfoničnem orkestru mariborske opere, medtem ko njegova mama, ki prihaja iz Izole, uči na glasbeni šoli v Mariboru. Stjepan Hauser se je rodil leta 1986 v Pulju in je diplomiral na Kraljevem glasbenem kolidžu v britanskem Manchestru.

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred petimi leti, ko sta na spletni strani YouTube, pod imenom 2Cellos, objavila priredbo skladbe Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je Luki in Stjepanu odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Sir Elton John.

Sledilo je prek 1.000 samostojnih koncertov po vsem svetu, milijoni ogledov na spletnem mestu YouTubu (uradni spletni 2CELLOS kanal YouTube ima že prek 315 milijonov ogledov, od tega ima samo videospot Thunderstruck prek 63 milijonov ogledov), gostovanja v najprestižnejših svetovnih televizijskih spektaklih – od podelitve Zlate Žoge (FIFA) do nastopa v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta, gostovanja v Tonight showu z Jayem Lenom, igranja v epizodi priljubljene ameriške serije Glee, pa vse do gostovanja v The Ellen DeGeneres Showu in TV total s Stefanom Raabom. Za seboj imata izjemna mednarodna glasbena sodelovanja, med katerimi so Zucchero, Andrea Bocelli, kitajski pianist Lang Lang, Steve Vai in drugi. Luka in Stjepan sta med drugim nastopila tudi pod taktirko svetovno priznanega dirigenta Zubin Methe, prav posebej pa cenita tudi sodelovanje s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem.

SDL-5464

V Sloveniji bosta predstavila četrti studijski album

Luka in Stjepan v letošnjem jubilejnem letu navdušujeta po vsem svetu. Po 40 razprodanih koncertih v ZDA sta svoj glasbeni jubilej maja obeležila pred več kot 12 tisoč obiskovalci čarobne arene v Veroni. Veronski koncert je bil prvi na evropski glasbeni poti, ki ju je do konca junija vodila še v Španijo, Švico, Nemčijo, Avstrijo, Belgijo, Francijo, Luksemburg, Veliko Britanijo, Slovaško in Češko. V začetku meseca sta z gosti, med katerima sta bila tudi Oliver Dragojević in Zucchero, pred 50 tisoč glavo množico praznovala svoj peti rojstni dan tudi pred domačo, zagrebško publiko.

Luka in Stjepan pravkar snemata četrti studijski album, ki ga bosta predstavila prav na ljubljanskem koncertu. Njun prvi arenski šov v Sloveniji bo gotovo nekaj posebnega, saj bosta na njem premierno predstavila album, ki ga prav v teh dneh snemata s slovitim simfoničnim orkestrom iz Londona. S tem sta Luka in Stjepan uresničila še ene od svojih velikih sanj, saj omenjeni orkester velja za enega boljših na svetu.

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventima in na njihovi spletni strani: bit.ly/2CELLOStožice2017. Cene vstopnic v redni prodaji bodo med 24,00 in 69,00 EUR. Nižje, promocijske cene vstopnic za rdeči ring bodo na voljo od 21. julija do 5. avgusta 2016 po 19,90 EUR in med 6. avgustom in 9. septembrom po 21,90 EUR.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si