V Tivoli prihaja Brina, ljubljanski festival džina

To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 11. maja prihaja Brina, ljubljanski festival džina.

Celodnevni dogodek, ki bo potekal v čudoviti Švicariji v Tivoliju, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Brino pripravlja izkušena ekipa, ki stoji za uspešnim, večkrat nagrajenim in mednarodno priznanim kulinaričnim projektom Odprta kuhna ter priljubljenim Pivo & Burger Festom, partner projekta pa je Turizem Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana.

“Brina bo dogodek svetovljanskega značaja in bo predstavljala nov korak v razvoju kulinarične scene v Ljubljani in Sloveniji. Pri nas imamo enega najboljših brinov na svetu, imamo bogato tradicijo žganjekuhe, ki jo z vrhunskimi izdelki nadaljuje nova, kreativna generacija mladih destilarjev in tega potenciala ne smemo spregledati. Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok svetovnim prestolnicam in ki bo našim odličnim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti,” je med pripravami na Brino poudarila soustanoviteljica Brine Alma Kochavy.

Alma in Lior Kochavy

Za Brino samo najboljše in najboljši

Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že teden dni pred festivalom v najboljših ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili koktajl Brina, v katerega gre zaradi močnejše arome brina lahko le slovenski džin, dogajanje pa bo vrhunec seveda doseglo v soboto,11 maja. Prvi del dneva v Švicariji bo namenjen izobraževanju o džinu, mešanju in postrežbi džin koktejlov, pozno popoldne in večer pa bosta namenjena spajanju džina z vrhunskimi krožniki slovenskih kuharskih mojstrov. Med njimi bosta tudi Jorg Zupan iz restavracije Atelje in Jakob Pintar iz TaBarja, dan pa se bo končal z glasbo in prijetnim pomladnim druženjem ob džin koktajlih. Te bodo obiskovalci lahko poskušali iz ekskluzivnega festivalskega kozarca Polaris Steklarne Hrastnik 1860, ekskluzivni tonik festivala pa bodo vrhunski toniki Fever Tree by eVino.

Polaris, Steklarna Hrastnik 1860

Butična proizvodnja, vrhunska kakovost

Džin je v svetovnem merilu zadnja leta doživel pravi preporod in postal izjemno priljubljen, kar Lior Kochavy, soustanovitelj Brine, pripisuje dejstvu, da destilarju in pivcu omogoča kreativnost in igranje z okusi ter tako nudi priložnost za okušanje nečesa novega in avtentičnega.

“Seveda se svetovna priljubljenost džina odraža tudi v Sloveniji in na sceni je že lepo število izjemnih domačih džinov. Po naših informacijah jih je okoli ducata, vendar vemo, da prihaja še nekaj novih, tako da se bo njihovo število v prihodnje zagotovo še povečalo. Destilarji džina v Sloveniji imajo zaenkrat bolj ali manj butično proizvodnjo, marsikateri brin in druge botanične dodatke nabirajo sami v lokalnem okolju in njihovi izdelki so tako rekoč ročno delo, zato so še toliko bolj kakovostni in vznemirljivi,” je opisal Lior Kochavy.

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si