Valentina Turcu verjame v teater lepote in čutnosti

Odplesala, ustvarila in soustvarila je 127 produkcij. Ob 25-letnici Valentininega delovanja je GRAZIA imela možnost odstreti gledališke zavese in stopiti v zakulisje.

Valentina Turcu je v svoji bogati karieri prejela številne nagrade, med njimi najvišjo strokovno nagrado Društva baletnih umetnikov Slovenije – Pia in Pino Mlakar, Glazerjevo nagrado in nagrado Prešernovega sklada.
Umetnica je o nagradah, s katero se ji je poklonila Slovenija, povedala: “Slovenija mi je podarila častne nagrade, ki me motivirajo za nadaljevanje. Zelo iskreno spoštujem dejstvo, da imam tukaj absolutno svobodo ustvarjanja. Sama sem narejena iz materije neodvisnosti in ne bi mogla funkcionirati v zaprtem sistemu. Tako Maribor kot Ljubljana me vedno pričakata s polnimi dvoranami in mariborski balet vsakič znova doživlja senzacionalne aplavze! V Sloveniji imam svojo publiko, ki je čutna, provokativna in lačna teh emocionalnih zgodb, globokih psiholoških stanj iz konkretne literature, s katero se ukvarjam. Dvorane so nabito polne, in to je najbolj pomembno.”

Ekskluzivni intervju z veliko umetnico, ki ji je po njenih besedah največja inspiracija ljubezen, preberite v aktualni GRAZII.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si