Vaša dieta ne deluje? Tudi naša ni, dokler …

… nismo spoznale edinstvenih značilnosti svojih genov in si ustvarile idealen življenjski slog. 

 

S poznavanjem genetskih nagnjenj lahko spremenimo življenjski slog: izogibamo se določeni vrsti hrane, izberemo telesno aktivnost, ki najbolj ustreza našemu telesu, uspešno shujšamo ali nehamo kaditi.

 

80 % ljudi deli z vami enake probleme

Drage bralke, niste edine, ki imate smolo z vsemi “čudežnimi” dietami. Kar 80 odstotkov ljudi, ki izgubi težo z dietami, jo po enem letu pridobi nazaj – se sliši znano, kajne? Ljudje vse pogosteje krivijo svojo šibko disciplino, kljub upoštevanju dietnih smernic in prehranjevanju po predpisanem jedilniku. Srž problema se skriva drugje – v vaših genih!

 

Geni se radi poigrajo, a vendar lahko zmagate!

S testom DNA se boste naučile pravil igre genov in izboljšale kakovost življenjskega sloga na način, ki je vašemu telesu in genskemu zapisu najbližje. Prek analize vašega genetskega zapisa so ob pomoči strokovnjakov s področja zdravstva, športa in nutrigenetike pripravljene smernice za optimalen vnos hranil, ki jih vaš organizem potrebuje. Pomembno se je zavedati, da z genetskimi testi ne postavljamo diagnoz, podajo pa informacijo o vaši predispoziciji oz. nagnjenju za določeno stanje.

 

Postanite boljše ve, ker si to zaslužite

Najboljšo različico sebe lahko dosežete s spremembo življenjskega sloga in upoštevanjem smernic za zdravo in polno življenje, ki so namenjene le vam osebno. Testi, ki razkrivajo vaše predispozicije za tovrstne življenjsko-stilne lastnosti, so GenePlanetovi testi Lifestyle DNA, na podlagi katerih boste pridobile dragocene nasvete o tem, kako prilagoditi svoje ustaljene navade, da bi pozitivno vplivale na zdravje in počutje.

Druga skupina testov, ki jih ponuja GenePlanet in so pomembno orodje preventive, so testi Clinical DNA. Razkrijejo vam, ali nosite genetske različice, ki so lahko pomembne za zdravje vas in vaše družine. V to skupino denimo spadata Cancer Screen, ki odkriva tveganje za razvoj rakavih obolenj, in v Sloveniji med nosečnicami zelo razširjen test Nifty, celovit neinvazivni presejalni predrojstveni test, ki pokaže povečano tveganje za najpogostejše trisomije, prisotne ob rojstvu, ter številne druge genetske nepravilnosti. Razlika med testi Lifestyle DNA in Clinical DNA je, da slednje opravite pri zdravniku, prav tako od zdravnika prejmete razlago rezultatov in napotke za nadaljnje ukrepe.

 

GenePlanet je vodilni evropski ponudnik inovativnih rešitev za ohranjanje zdravja in dobrega počutja, ki temeljijo na preventivnem genetskem testiranju.

 

Do vašega življenjskega cilja le s 6 testi DNA

Glede na to, kar vas najbolj zanima, vam je na voljo 6 testov DNA za zdrav življenjski slog (Lifestyle DNA), ki tematsko pokrivajo področja prehrane, športa in zdravja kože: Diet and Body Weight za prehrano in uravnavanje teže, Sports Performance za šport in rekreacijo, Vitamins and Minerals za vitamine in minerale, Heart Health za vitalnost srca, Metabolism and Lifestyle za presnovo in življenjski slog ter Skin Health and Ageing za zdravje vaše kože.

 

Preprosto in hitro testiranje kar od doma

Ko se odločite za genetski test, na dom prejmete komplet za odvzem vzorca, ki ga opravite po priloženih navodilih in vrnete. Postopek testiranja je enostavnejši, kot bi pričakovali, saj je za analizo potreben zgolj vzorec vaše sline. Po končani laboratorijski analizi prejmete razumljivo predstavljene rezultate s personaliziranimi priporočili na GenePlanetovi varni spletni platformi. Priporočila lahko začnete upoštevati že kar takoj!

 

Klik do zadovoljnejše različice same sebe – Geneplanet.com.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si