Vaša najljubša kava, ki jo pripravi hišni barista

Philips LatteGo

Ste tudi vi zelo zavezani temu, kakšna kava vam najbolj odgovarja? Je to espresso, kapučino, latte macchiato, kava z mlekom, ameriška kava ali navadna kava?

 

 

Vsak ljubitelj kave je zelo zavezan popolni kombinaciji okusa, jakosti, arome in temu, kakšna mora biti pena, če jo ima rad. Pripraviti idealen kavni napitek je veščina, ki se je baristi učijo leta. Še posebej pa je pomembna priprava svilnate pene, ki jo ne zna pripraviti ravno vsak kofetkar. In kakšno kavo radi pijemo Slovenci? Na dogodku Gourmet Ljubljana za vse ljubitelje dobre hrane in pijače, je barista, Aleš Gorenc, stregel kavo pripravljeno s kavnim aparatom Philips LatteGo. Do kakšne ugotovitve so ga pripeljale želje gostov in dolgoletne izkušnje?

 

Za Aleša bi lahko rekli, da je njegova največja strast prav kava. Za barista se je izobraževal v Londonu, kjer je uspešno zaključil evropsko barmansko šolo. Črna tekočina, njena zgodovina in pomen v družbi, ga je začela zanimati ravno v pravem trenutku, da se je lahko specializiral v to smer. S svojimi izkušnjami in dognanji je začel opažati tudi splošno zanimanje za kavo. Ljudje si vedno bolj pogosto radi privoščijo dobro skodelico kave, predvsem pa opaža pri svojih strankah to, da so zelo navezane na točno določeno vrsto kavnega napitka. In ta mora biti vedno enaka. Če gre za latte macchiato, mora biti ta vedno pripravljen na zelo podoben način. Takšnim željam je z aparatom Philips LatteGo ugodil brez težav, saj ima aparat svoj lasten keramični mlinček in zmore s sveže mleto kavo pripraviti kar 6 različnih vrst kavnih napitkov. Z enim pritiskom gumba si lahko torej pripraviš svoj najljubši kavni napitek vsak dan znova. Z vedno sveže mleto kavo.

 

»In ravno to je tisto, kar si želi vsak ljubitelj kave in kar je prednost aparata LatteGo,«

 

pravi Aleš.

 

Vaša kava bo tako vsak dan pripravljena iz sveže mletih zrn, po vaši kuhinji pa bo dišalo kot v najboljši kavarni. Kavo po želji lahko prekrijte s svilnato gladko peno, ki se vam bo kar topila v ustih. LatteGo pri veliki hitrosti meša mleko in zrak v okrogli komori za penjenje, nato pa v skodelico brez pljuskov doda kremasto mlečno peno z ravno pravo temperaturo.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Aleš dodaja, da je kava nepogrešljiva in je ključna ob katerem koli dnevnem obroku. Poseben pomen ima za večino ljudi pred in ob zajtrku, vendar med priznanimi kuharji velja, da je kava po pravilih del vseh treh glavnih dnevnih obrokov. Poleg kave kot napitka pa je kava tudi pomemben del marsikatere jedi ali pijače pripravljene iz kave in še drugih sestavin. Med drugim je odličen tudi Espresso Martini, ki ga Aleš rad pripravlja za večerne zabave.

 

Keramični mlinček aparata LatteGo, ki se ne pregreva, okusa vaše kave ne bo kvaril in vam bo zagotovil najboljši izkoristek kavnih zrn in dolgo življenjsko dobo aparata. Poleg tega bo tudi vonj v prostoru, kjer se je mlela kava, tisti pravi, sveži vonj mlete kave. Tudi čiščenje aparata po dodajanju mleka je zelo preprosto, saj je mlečni sistem sestavljen le iz dveh delov in nima cevk. Oba dela lahko očistite pod tekočo vodo v pičlih 15 sekundah ali v pomivalnem stroju. Naj bo to vaša kava pred zajtrkom, ob zajtrku ali ob obroku in ne glede na to katera vrsta kave je vaša najljubša – espresso, kapučino, latte macchiato, kava z mlekom, ameriška kava ali navadna kava, LatteGo bo poskrbel za vse vaše želje in želje vaših obiskov.

 

Philips LatteGo

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si