Večerni prigrizek v 5 minutah

Nedeljski večer, kavč, film in … čips. Za pikico na i dodajte pomako, ki jo lahko preizkusite tudi za kosilo, ko pripravljate tortilje ali pečen krompirček. Tukaj je guacamole za prste oblizniti!

Preverite, ali imate doma vse za avokadov namaz:

  • 2 žlici sesekljane šalotke ali čebule
  • 1 strok česna
  • 1 jalapeño čili (ali drug čili)
  • 1 pest koriandra ali peteršilja
  • sok ene limete
  • 2 večja zrela avokada ali 4 manjši
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1/4 žličke mlete kumine

Najprej pripravimo čili pasto

Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Jalapeño čili prerežemo vzdolž na polovico, odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Koriander, oziroma peteršilj zvijemo v cigaro in drobno sesekljamo. Sestavine prestavimo v terilnik ali sesekljalnik. Dodamo sok ene limete in dobro premešamo v grobo pasto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasvet: namesto svežega jalapeño čilija lahko uporabimo tudi nekaj kapljic zelene Tabasco omake ali vložen jalapeño čili.

Za avokadov namaz vzdolž razpolovimo avokado, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo avokado v skledo. V skledi ga z dobro pretlačimo. Dodamo pripravljeno čilijevo pasto in dobro premešamo. V kolikor želimo, da bo naš avokadov namaz bolj gladek, uporabimo multipraktik. Začinimo z olivnim oljem, kumino ter po okusu še s soljo in poprom. Avokadov namaz oziroma guacamole postrežemo s krekerji, tortilla čipsom, zelenjavo ali pa ga uporabimo v tortiljah, sendvičih, kot prilogo k pečenemu krompirju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept: jernejkitchen.com

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri