Veste, kaj je “snapshot” fotografija?

6-by-Matija-Tomc

Matija Tomc je fotograf, ki ga boste spoznali po posebnem načinu fotografije: Njegov osnovni stil je režirana reportaža v snapshot tehniki, v objektiv poskuša ujeti pristen in spontan moment ter osebni karakter modela. Ima direkten in robusten pristop k modni fotografiji, brez poziranja. Njegove fotografije so minimalno ali nič fotošopirane, kar je prav tako redkost v modni fotografiji v zadnjem času.

Ljubljančan, ki se sicer ukvarja z gradbeništvom, sedaj napoveduje prvo samostojno razstavo 20 modni fotografij z naslovom Portfolia 2016. Otvoritev le-te se bo zgodila 3. maja 2016 ob 19h v Kavarni NUK, ogledali pa si jo boste lahko vse do 1. junija.

Spela-Jambrek-ph-Matija-Tomc-za-MaxCo-8

V kolikor dela Matije Tomca še ne poznate, vas vabimo, da napasete oči ob nekaj njegovih fotografijah, ki so nastale v zadnjem času. V objektiv velikokrat ujame tudi svoje dekle, stilistko in ilustratorko Špelo Jambrek.

8-by-Matija-TomcElle-Januar-2016-by-Matija-Tomc-7 Elle-Januar-2016-by-Matija-Tomc-4Trashy-Juliet-by-Matija-Tomc-6 Superior-Matija_Tomc-Spela_-Jambrek-7 Superior-Matija_Tomc-Spela_-Jambrek-5MODNA3_132-143_Matija-Tomc9 MODNA3_132-143_Matija-Tomc6

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si