Veste, kaj je sonce naredilo vaši koži?

Ljubimo poletje! Vse, kar prinaša, posebej počitnice. Sonce je blagodejno in čarobno, po drugi strani pa nas utrudi. To se še najbolje vidi na koži. Zato moramo zanjo, še posebej v vročih mesecih, dobro poskrbeti. Koža po dolgotrajni izpostavljenosti soncu namreč postane tanka, na otip groba in luskasta. Še posebej po poletnih mesecih se mnogi pritožujejo tudi glede majhnih rjavih pigmentnih madežev, ki so videti kot pege in jih povzroča UV-sevanje. Druga težava, ki je nastala v koži med poletjem, je izguba vlage. Takšna koža za svojo obnovo zahteva globoko nego in potrebuje veliko več vlage, kot ji je bilo namenjeno med poletnimi meseci. Pri nekaterih koža izgublja vlago skoraj neopazno in pride do intenzivnega občutka dehidracije kože šele v začetku jeseni.

Večina vlažilnih izdelkov izboljša vlaženje kože tako, da omeji izhlapevanje vode iz kože in/ali veže vlago v zunanji plasti kože s humektanti, kot je glicerin. Toda koža ima tudi svoj sistem vlaženja, tako imenovane akvaporine. Edinstvene formule linije Eucerin AQUAporin ACTIVE izboljšajo koži lastni sistem vlaženja ter kožo naredijo gladko, sijočo in voljno.

Trajnostni učinek navlažene in obnovljene kože zares ustvarijo izdelki za nego kože, ki so bili za to posebej zasnovani. Strokovnjaki iz laboratorija Eucerin so tako prilagodili sistem vlaženja kože glede na tip kože. AQUAPorin ACTIVE krema je prilagojena za normalno do mešano kožo, za suho kožo ter z zaščitnim faktorjem 25 za vse tipe kože.  Formula vsebuje glukoglicerol, vrhunsko vlažilno sestavino, ki dokazano poveča število akvaporinov v koži.

Sladico za kožo, ki sta jo poletna vročina in suh zrak prizadela, predstavlja Eucerin AQUAporin ACTIVE osvežujoč gel za prhanje in AQUAporin ACTIVE bogat in osvežujoč losjon. Redna uporaba kožo optimalno oskrbi z intenzivno, dolgotrajno vlago. Koža je osvežena in intenzivno negovana ter ima zdrav in sijoč videz.

Za kožo je treba pazljivo skrbeti. Še posebej je pomembno, da se ji posvetimo med in po poletju, torej po dolgotrajni izpostavljenosti soncu, vročini in drugim poletnim vremenskim nevšečnostim. Vzemite to kot priložnost za popoletno razvanje sebe in svoje dragocene kože.

 

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si