Veste, kaj je tiho staranje?

Preden znaki staranja postanejo vidni, se z leti množijo in kopičijo, pokažejo pa se nam v obliki suhe kože, puste polti, gubic, neenakomerne površine kože in temnih lis. Strokovnjaki iz Laboratorijev Vichy temu procesu pravijo tiho staranje, in kot prvi korak v boju proti temu pojavu so lani predstavili Vichy SLOW ÂGE dnevni fluid. Gre za prvo Vichy dnevno nego, ki deluje na znake staranja kože in je razvita na podlagi znanstvenih spoznanj na področju ekspozoma (exposome) ter filozofije počasnega načina življenja. Istoimenska linija je danes bogatejša za dva dodatna izdelka, ki delujeta na znake staranja v nastajanju – SLOW ÂGE dnevno nego s faktorjem SPF 30 in SLOW ÂGE Yeux dnevno nego z usmerjenim delovanjem za področje okoli oči:

Vichy SLOW ÂGE dnevna krema SPF 30: Deluje na obstoječe znake staranja, kot so gubice in lise, ter upočasni nastanek novih. Izvleček korenine bajkalske čeladnice z antioksidativnim delovanjem, mineralizirana termalna voda Vichy in probiotična sestavina Bifidus poskrbijo za močnejšo in navlaženo kožo, ki je videti mlajša in izžareva zdrav sijaj. Dodaten učinek vlaženja omogočata glicerin in natrijev hialuronat, ki sta dodana inovativni formuli SLOW ÂGE. Krema vsebuje zaščitni faktor SPF 30, prilagojena je za občutljivo kožo in je hipolalergena. Nanesite jo vsako jutro kot dnevno kremo. Izogibajte se področja okoli oči.

 

 

 

 

Vichy SLOW ÂGE dnevna nega z usmerjenim delovanjem za področje okoli oči: Območje okoli oči je prvo področje, na katerem se pojavijo znaki staranja, in dejavnik, ki najbolj vpliva na to, je več kot 10.000 utripov na dan, kakor tudi dejstvo, da je koža okoli oči petkrat tanjša in trikrat bolj reaktivna. Zato so strokovnjaki iz Laboratorijev Vichy ustvarili dnevno kremo, ki deluje na znake staranja kože okoli oči. Ta nega z usmerjenim delovanjem vsebuje izvleček korenine bajkalske čeladnice z antioksidativnim delovanjem, probiotično sestavino Bifidus in Ginkgo bilobo, ki pomagajo pri zmanjševanju zabuhlosti, temnih kolobarjev in gubic ter poskrbijo, da je področje okoli oči navlaženo in spočitega videza. Gre za hipoalergeno nego, ki je bila preizkušena pod dermatološkim in oftalmološkim nadzorom ter je zato primerna za občutljive oči.

Ekspozom in staranje kože

Pred več kot desetletjem, natančneje leta 2005, je profesor Christopher Wild predstavil nov koncept, v katerem je poudaril medsebojni vpliv notranjih in zunanjih dejavnikov pri procesu staranja kože, čemur z eno besedo pravimo EKSPOZOM (EXPOSOME). Koncept ekspozoma predstavlja celovit pristop in pogled na splošno zdravje, kar seveda vključuje tudi kožo. Ekspozom je kumulativni vpliv zunanjih dejavnikov in posledičnih bioloških odgovorov, pri čemer upošteva skupni vpliv: okolja (UV sevanja, onesnaženja, vlage), načina življenja (utrujenosti, stresa), prehrane, drugih navad (kajenja) in endogenih procesov – ki potekajo znotraj našega telesa, oziroma posledice njihovega delovanja na kožo.

 Tri močne aktivne sestavine za upočasnitev staranja kože

Vichy linija SLOW ÂGE temelji na treh aktivnih sestavinah, katerih osnovni cilj je zagotovitev trojne učinkovitosti za upočasnitev staranja kože. Prva je izvleček korenine bajkalske čeladnice, ene od 50 osnovnih zelišč tradicionalne kitajske medicine in močnega antioksidanta, ki učinkovito zavira oksidativne poškodbe zaradi UV sevanja in onesnaženja. Naslednja sestavina je probiotični derivat Bifidus, ki ga pridobivamo s fermentacijo bakterije Bifidobacterium Longum in ki okrepi kožno pregrado. Tretja, vendar enako pomembna, pa je termalna voda Vichy, ki s svojimi 15 minerali pomaga pri obnovi kože, jo uravnovesi in napolni z minerali, s čimer jo zaščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

 

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si