Veuve Clicquot Business Woman Award osvojila Urška Šefman Sojer

Urška Šefman Sojer, prejemnica regijske nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award.

 

Slovenska nominiranka Urška Šefman Sojer, soustanoviteljica in lastnica blagovne znamke Zvezda,  je s svojo vizijo, poslovno modrostjo, preudarnostjo in zdravo mero tveganja osvojila največ glasov mednarodne strokovne žirije in osvojila regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

Zmagala je pred udeleženkami iz Hrvaške, Srbije in Črne Gore ter Sloveniji prvič priborila to dragoceno priznanje, ki ga blagovna znamka Veuve Clicquot podeluje vse od leta 1972. Spričevalo za poslovno odličnost bo Urški Šefman Sojer prineslo nove možnosti za razvoj potenciala blagovne znamke Zvezda v Sloveniji in širše. S prejeto nagrado se pridružuje izjemno skrbno izbrani skupini poslovnih dam, ki so s svojim delovanjem, osebnimi zgledi ter izjemnimi vodstvenimi sposobnostmi dosegle in presegle prag poslovne uspešnosti.

Veuve Clicquot Business Woman Award regijske finalistke 2017.

 

Prva slovenska poslovna ženska, ki je osvojila Veuve Clicquot Business Woman Award
Urška Šefman Sojer, lastnica vsem dobro poznane ljubljanske butične Kavarne Zvezda, je slovensko slaščičarstvo dvignila na popolnoma novo raven. Kavarno Zvezda so leta 1999 zasnovali in odprli brata Mitja in Damjan Sojer kot solastnika ter Urška Šefman Sojer kot direktorica in idejna vodja. Ime se je ponudilo kar samo, ker so se ukoreninili poleg čudovitih dreves parka Zvezda. Z odprtjem prve kavarne Zvezda so se uresničile Urškine dolgoletne sanje, da bi lahko Ljubljani ponudila prijeten in prijazen prostor za druženje vseh tistih, ki se ob kavi ali čaju radi posladkajo z dobrimi in inovativnimi sladicami. Leta 2005 je Urška Šefman Sojer odprla svojo drugo Zvezdo v BTC-ju in leta 2007 tretjo v hotelu Slon. Leta 2015 je povezala umetnost v pripravi sladic in osrednjo kulturno ustanovo, rodila se je nova Zvezda v Narodni galeriji. Z ljubeznijo do dela, neomajno vizijo in dosledno pozornostjo do gostov je Urška Šefman Sojer v zadnjih 18 letih močna soustvarjalka trendov na področju slaščičarstva.
V interjvjuju za aktualno številko GRAZIE je prejemnica prestižne nagrade o svojih začetkih med drugim povedala: “V slaščičarstvo in gostinstvo sem padla mlada, brez kakršnihkoli resnih izkušenj, in začetki so bili res težki. Priznam, da sem večkrat padla v krizo in samoizpraševanja, ali je bila moja odločitev pravilna. Toda iz vsake take krize me je izkopala energija, ki sem jo dobicvala, ko sem vsak dan začela ob petih zjutraj delati v delavnici, kjer sem skupaj še z dvema slaščičarkama pekla torte, pite, izdelovala sladoled. Tako zelo sem uživala ob ustvarjanju in okušanju, da sem popoldne, ko sem nadaljevala delo kot natakarica in hkrati tudi skrbela za plačila računov, nekako lažje uspela prebroditi to težko obdobje.”

#VCBWA
Nagrada Business Woman Award je nastala leta 1972 v čast dvestoletnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju ter nadaljujejo vizijo Madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi. Madame Clicquot, znana tudi kot Vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.
Veuve Clicquot Business Woman Award je do sedaj prejelo že več kot 300 uspešnih žensk iz 32 držav po vsem svetu. Danes ima nagrada uveljavljen status in legitimen položaj po svetu, saj daje globalno kredibilnost in inspiracijo vodilnim posameznicam, ki delujejo v poslovnem svetu. Med najbolj znanimi prejemnicami nagrade je tudi ikonična Zaha Hadid, prva ženska, ki je prejela Pritzkerjevo nagrado za arhitekturo.

Intervju z izjemno slovensko poslovno žensko lahko preberete v aktualni številki GRAZIE.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri