Vikend sladica: čokoladni mousse

 

 

 

 

Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Za 2 osebi
Čas priprave: 15 minut

Sestavine:
120 g čokolade (približno 65 % kakava)
50 g sladke smetane
2 beljaka
25 g sladkorja
100 g sladke smetane

Postopek:
Čokolado stopimo nad paro. V kozico nalijemo malo vode in počakamo, da zavre. Nad kozico postavimo skledo (pazimo, da se ta ne dotika vode) s čokolado. Počakamo, da se čokolada nad paro stopi, nato odstavimo. V drugo kozico vlijemo 50 g sladke smetane in pustimo, da zavre, nato odstavimo in jo prelijemo čez stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
V skledi stepemo beljaka. Med stepanjem postopoma dodajamo sladkor in ščep soli. Stepemo do trdih vrhov. Posebej stepemo še 100 g sladke smetane do mehkih vrhov.
Sladko smetano in beljake izmenjaje po tretjinah dodajamo v čokoladno zmes sobne temperature. Z rahlimi krožnimi gibi dobro premešamo. Čokoladni mousse napolnimo v poljubne kozarce ali skodelice in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure ali še bolje, čez noč.
Preden postrežemo, mousse postavimo na sobno temperaturo za 30 minut. Hranimo v hladilniku do 3 dni. Poljubno čokoladni mousse dekoriramo s stepeno sladko smetano, nasekljanimi lešniki ali kakavovimi zrni.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si