VITAMINSKA ZIMSKA SOLATA S KUSKUSOM IN MANGOM

Jernej kitchenPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Ob vseh krasnih slaščicah, pecivu in tortah potrebujemo nekaj osvežitve, nekaj lahkega, ampak vseeno odličnega. Letos nama je uspelo še pravočasno posejati kar nekaj zelišč in raznih solat. To še kako pride prav v hladnih zimskih dneh. Jernej je tokrat ustvaril pravo vitaminsko bombo, ki se odlično poda tudi v hladnih dneh. Kombinacija kuskusa, zimske solate, manga in slastnega preliva je odlična, sveža in lahka. Izvrstno lahko kosilo/večerja. Midva sva solato servirala kar v tortilji z žlico čvrstega jogurta, mmm. Super je.

Za 4 osebe
Čas priprave: 35 minut

zimska solataSESTAVINE:

SOLATNI PRELIV

1 file inčuna
2 sušena paradižnika
½ žlice gorčice
100ml repičnega olja
50ml olivnega olja
2 žlici limoninega soka, sveže iztisnjenega
1 čajna žlička limonine lupinice
3 žlice grškega jogurta
½ stroka česna, naribanega
1 žlica sojine omake
50ml vode, mlačne
ščepec morske soli in sveže mletega črnega popra

SOLATA S KUSKUSOM IN MANGOM

100g kuskusa
2 stebla zelene
1 pomaranča
1 zrel avokado
polovica korenja
polovica zrelega manga
150g mlade špinače
200g poljubne zimske solate
1 pest svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan…), sesekljan

POSTOPEK:

  1. SOLATNI PRELIV

Vse sestavine damo v blender. Mešamo eno minuto, oziroma dokler ne dobimo gladkega preliva. Po okusu dodamo še malo limoninega soka ali soli/popra. Postavimo v hladilnik do uporabe.

  1. SOLATA S KUSKUSOM IN MANGOM

Kuskus skuhamo po navodilih navedenih na embalaži. Očistimo vso zelenjavo in sadje. Stebla zelene narežemo na tanke rezine. Razpolovimo avokado, odstranimo sredico ter narežemo na manjše kocke. Pokapljamo z limonim sokom, da preprečimo oksidacijo. Olupimo in nastrgamo korenje. Olupimo pomarančo ter mango. Oba narežemo na manjše kocke. Na grobo narežemo tudi večje liste solate.

  1. POSTREŽEMO

Kuskus po potrebi odcedimo in ga damo v skledo za solato. Dodamo vso pripravljeno zelenjavo in sadje. Vse skupaj prelijemo z nekaj solatnega preliva in dodamo polovico sesekljanih zelišč. Dobro premešamo in po okusu začinimo. Postrežemo z žlico grškega jogurta ali katerega drugega čvrstega jogurta ter nekaj kapljicami tabasca. Odlična pa je tudi solata postrežena v tortilji.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri