Voroneška dekleta v Cankarjevem domu


5. oktobra si boste v Cankarjevem domu lahko ogledali presunljiv nastop ruske lirične pesmi, plesa in tradicionalne balalajke. Voroneška dekleta, državni ansambel pesmi in plesa Rusije, bodo z očarljivimi ženskimi vokali in barvitimi kostumi očarale vaše čute.

Barviti tradicionalni ruski kostumi, globoka čustvenost, pestrost in očarljiva lepota sozvočja ženskih vokalov, ki se združijo v ruski ženski lirični pesmi, so glavni dejavniki uspeha in mednarodne prepoznavnosti skupine Voroneška dekleta. Širok glasovni razpon in vrhunski odrski nastop omogočata izvedbe tako narodnih folklornih kot najzahtevnejših skladb sodobnih skladateljev. Nastop dopolnjujeta tudi plesna skupina in zasedba vrhunskih glasbenih virtuozov na ruski diatonični harmoniki in tradicionalni balalajki. Ansambel je postal lavreat številnih državnih in mednarodnih festivalov, v svojem petdesetletnem delovanju pa so se dekleta proslavila že z mnogimi mednarodnimi nagradami.

Skupina Voroneška dekleta je nastala leta 1966 v okviru Voroneške državne filharmonije. Ustanovil jo je takratni direktor filharmonije, znani ruski skladatelj M. A. Galinker, vsa dekleta iz skupine pa izhajajo iz mesta Voronež. Že v otroštvu se dekleta začnejo učiti petja in plesa, nato sledi poklicno izobraževanje ter zatem nastopi in turneje. Repertoar skupine je zasnovan na ruski ženski lirični pesmi, dekleta pa so izjemne vokalistke, kar je pomenilo uspeh in prepoznavnost tako v Rusiji kot v državah, v katerih je ansambel nastopil.

Vstopnice za koncert so na voljo v Cankarjevem domu in TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si