Vreden si vsega, kar obstaja, vsega, kar je na razpolago.

14997072_10154163957895914_1860928473_nV trenutku, ko imaš občutek, da se moraš ljudem okoli sebe dokazati, da si vreden, je trenutek, ko moraš odkorakati stran.

Lastna vrednost nimam nobene povezave z ljudmi okoli tebe. Le-ta izhaja iz tebe, koliko se ceniš, kaj si pustiš in kaj ne. Vreden si vsega, kar obstaja, vsega, kar je na razpolago. Človek si je izmislil pogojevanje, lestvice in standarde, kaj je pravilno in kaj nepravilno, kaj je dobro in kaj slabo. Pomembno pa je le, kaj je dobro zate, da slediš sebi in se poslušaš.

Ne išči potrditev zunaj sebe, saj bo le tako tvoja sreča odvisna od drugih. Sreča pa je le v tvojih rokah. Ti si krojač svoje usode. Izberi srečo. Izberi sebe.

Ljudje, ki želijo, da se jim dokažeš, da si vreden ljubezni, zaupanja, spoštovanja ipd., le kažejo, kaj nosijo v sebi. To je znak negativnih izkušenj iz preteklosti, ki pa še vedno vplivajo na njihovo sedanjost in prihodnost. Tako slabe izkušnje krojijo njihovo usodo. Je to vredno? Da se zaradi ene slabe izkušnje popolnoma zapreš (tako za pozitivne kot negativne izkušnje)? Da zaradi prevare in izdanosti ne zaupaš nikomur več? So te osebe, ki so pred tabo krive za tvoje slabe izkušnje iz preteklosti? Se ti zdi prav, da oni nosijo posledice, a za vse skupaj prav nič niso krivi? …

Poleg tega ne hrani zamere, strahu, žalosti in bolečine zaradi sebe. Ko to nosiš v sebi, s tem vibriraš in prav to privlačiš.

Torej komu vse to skupaj sploh služi? Nikomur. Osredotoči se nase. Sooči se s sabo in s tem, kar nosiš. Lahko, da bo na začetku težko, a ko vse to prečistiš, te čaka oaza miru. ❤

Tvoja Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si