Vse, kar ste želele izvedeti o laserskih tretmajih

 

V uredništvo smo prejeli številna vprašanja v zvezi s popularnimi laserskimi posegi. Zbrali smo najpogostejša in se odpravili po odgovore k strokovnjaku mag. Amerju Behariću, dr. med., spec. oftalmologije, ki izvaja tovrstne posege.

 

Koliko tretmajev je potrebnih, da je viden učinek laserskega pomlajevanja?

Že po prvem tretmaju je viden učinek, prav tako pri biostimulaciji, ki jo je sicer smiselno ponoviti enkrat na tri mesece.

Kakšna je cena laserskega tretmaja?

Cena je odvisna od vrste posega in področja, ki se ga tretira. Glede na to, da gre za nekrvavo metodo, ki nadomešča določene klasične kirurške postopke, kot je operacija vek, zahteva manj materiala in je zato cenejša od klasičnih kirurških metod. Gibljejo se od 150 € za odpravo fibromov in podobnih nepravilnosti, med njimi je tudi biostimulacija kolagena. Cena tretmaja za gubice okoli oči ali ust je 800 €.

Kdaj se je priporočljivo odločiti za laserski tretma?

Ko se na koži pojavijo prve gubice. Več ko je nepravilnosti, več truda je potrebnega za dober končni učinek.

Pri kateri starosti naj se odločimo za laserske posege in koliko časa traja učinek?

Glede na to, da se z laserjem Plasmage odpravljajo tudi nepravilnosti na koži, je starost nepomembna. Večina posegov je sicer prilagojena predvsem za zrelo kožo.

Kako deluje laser na kapilare, do zdaj mi namreč ni nič pomagalo pri tej težavi?

Pri kapilarah je uspeh odvisen od področja. Laser ni primeren za globlja področja, saj je namenjen predvsem tretiranju vrhnjih delov kože/dermisa. Sicer biostimulacija kolagena, ki deluje globlje pod površjem, lahko zmanjša vidnost kapilar na določenih predelih.

Kako dolgo traja učinek pomlajevanja in kako se ga vzdržuje? Ima poseg kakšne stranske učinke?

Ker gre za novejšo metodo, je učinek še težko točno določiti. Traja vsekakor nekaj let in je odvisen tudi od vrste kože ter načina pooperativne nege. Zelo pomembno je, da se tretirani predel ne izpostavlja soncu in da je ustrezno zaščiten s sredstvi z visokim zaščitnim faktorjem.

Kakšen je občutek pri tretmaju in po njem, ali peče in srbi, se pojavi rdečica? Kdaj izginejo sledi posega?

Pri biostimulaciji je občutek podoben blagemu vibriranju in anestezija ni potrebna. Pri metodi uporabe plazme za tretma vrhnjih plasti kože pa je ob uporabi anestezijske kreme občutek podoben mravljinčenju. Po posegu je prisoten občutek zategovanja, a je to želen učinek. Spremembe na površini kože v 14 dneh izginejo, ves čas in tudi po tem pa je treba kožo ščititi pred UV-sevanjem in negovati z ustreznimi kremami.

This slideshow requires JavaScript.

 

Privoščite si pomlajevanje!

Vam slika v ogledalu zaradi kakšne gubice ni všeč? Potem je akcija, ki odmeva iz OPTO centra, naravnost za vas – izkoristite popust pri tretmajih z laserjem PLASMAGE, ob posegu blefaroplazme pa prejmete še darilo, serum Dr. Grandel z ZF 50.

OPTO center, Turnerjeva 17a (Maribor)
www.minus50.si, 041/426-300

 

Foto: Getty, osebni arhiv klinike

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si