Vsestranski serum Lancôme Advanced Génifique

Da je sodobni svet postal prijaznejši naši koži, lahko trdimo zaradi številnih temeljnih raziskav kože in razvoja novih aktivnih učinkovin ter zdravil, ki omogočajo vzdrževanje njenega ravnovesja (homeostaze), preprečujejo bolezni in celo staranje.

Koža je neprecenljiv organ, v prvi bojni črti z okolico in številnimi dejavniki, ki naše telo izčrpavajo (UV-svetloba, suh in onesnažen zrak, kontaktni alergeni, agresivni mikroorganizmi). Stanje kože determinirajo tudi številni notranji dejavniki, ki lahko oslabijo funkcijo t. i. kožne bariere in povzročijo razvoj okolju neprilagojene, t. i. senzitivne ali občutljive kože kot tudi kožnih bolezni.

Besedilo: Aleksandra Dugonik, dr. med., spec. dermatologije in dipl. kozmetičarka

 

Zdrava in lepa koža – mit ali realna želja?

Zdravje in posledično lepota kože sta determinirana s temeljnimi dejavniki, med katere v prvi vrsti prištevamo:

  • funkcionalno zgornjo plast kože, t. i. epidermalno bariero
  • kompaktni spodnji sloj, t. i. dermis z vezivnim matriksom in ekstracelularno substanco, ki dajeta koži volumen, stabilno, a hkrati elastično strukturo, zaloge vode, možnosti prehranjevanja in sodelovanja z notranjim svetom našega organizma.

 

Funkcionalno epidermalno bariero tvori kompaktni sloj celic, ki so povezane s proteinskimi vezmi in dvoslojno lipidno plastjo. Naloga takega ustroja je mehanska zaščita, preprečevanje izgube vode, stabilnost pH-vrednosti in preprečevanje vdora snovi, predvsem alergenov v telo, kot tudi zaščita pred UV-svetlobo.

Naravna obramba kože

Zaščito pred agresijo z različnimi mikroganizmi iz okolja si je koža ustvarila z lastnim mikrobiomom, ki ga lahko opišemo kot izbrane vojščake dobrih bakterij in gliv, ki so natančno prilagojeni glede na starost oziroma regijo kože. Zanimiv je podatek, da na koži v sožitju biva več milijonov različnih zaščitnih bakterij in gliv z nalogo preprečiti vdor agresivnih mikroorganizmov iz okolja. Vdor teh je izvor bolezni kože in podkožja, lahko tudi celotnega organizma.

Čudež hialuronske kisline

Spodnja plast kože, dermis, je okostje naše kože, območje prepredene mreže vezivno-elastičnih vlaken, ki ga obdaja ekstracelularni matriks, tega pa sestavljajo ʻčudežneʼ molekule hialuronske kisline.

Hialuronska kislina je polisaharid (velika molekula sladkorja), ki lahko veže velike količine vode (za tisočkrat več od svoje teže), zato vzdržuje volumen kože, omogoča vlažno okolje, v katerem nemoteno potekajo procesi prehranjevanja in regeneracije kože.

Dodajanje hialuronske kisline v različnih gostotah in mrežnih strukturah je temeljni proces sodobne regeneracijske nege kože kot tudi postopkov za izboljševanje njenega videza.

Posezite po aktivnih učinkovinah

Staranje, izpostavljenost zunanjim dejavnikom, predvsem soncu, in bolezni izrazito okrnijo opisane fiziološke mehanizme kože. Raziskovanje temeljnih procesov koži, ki mu je sledil bliskovit farmacevtski razvoj t. i. aktivnih substanc za nego in regeneracijo kože, narekuje, da napredna nega kože ne temelji več na uporabi dišečih ali drugače všečnih negovalnih produktov, temveč na poznavanju aktivnih substanc.

 

Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate serum je eden prvih negovalnih izdelkov, ki so svetu nege kože ponudili hialuronsko kislino v visoki koncentraciji.

Biti boljši od konkurence je bilo vodilo pri nadaljnji nadgradnji koncentrata, ki so jo dosegli z dodajanjem dobrih mikroorganizmov, kot imenujemo pre- in probiotične bakterije. Serum je tako obogaten s sedmimi vrstami prebiotičnih in probriotičnih frakcij, katerih naloga je okrepiti koži lastni mikrobiom ter zagotoviti optimalno delujočo kožno bariero in navlaženost kože, kar je pogoj za vse fiziološke procese regeneracije, ki potekajo v različnih plasteh kože.

Ne smemo pozabiti še na eno na dobro lasnost seruma, ki jo predstavlja lipidno-viskozna gostota seruma, ki se hitro vpije oziroma na koži ne pušča lepljivih ali luščečih se ostankov. Aktivnim substancam seruma je tako omogočen položaj, ki jim omogoča optimalno delovanje.

Esenca kakovostne nege kože

Omenjene lastnosti seruma so njegova največja prednost, izdelek je optimalen za vse tipe kože oziroma starost. Hidracija kože s hialuronsko kislino in vzdrževanje zdravega mikrobioma sta temelj za vzdrževanje kožne homeostaze in pospeševanje koži lastne regeneracije. Namenjen je ozaveščenim uporabnikom, ki jim je blizu vzdrževanje videza in zdravja kože z aktivnimi učinkovinami, ki so koži lastne oziroma naravne.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si