Weekend Max Mara: On Set by Gabriella Pescucci

Z odra na ulice, Weekend Max Mara predstavlja novo Signature kapsule kolekcijo pomlad poletje 2020, “On Set by Gabriella Pescucci”. Z oskarjem nagrajena italijanska kostumografka je novo kolekcijo ustvarila po navdihu treh svojih največjih del- The Age of Innocence, The Adventures of Baron Munchausen, in TV serije The Borgias. On Set by Gabriella Pescucci tako lahkotno povzema reference filmov, njihovih scen in časovnih obdobij in s to čarobno linijo spreminja fikcijo v realnost!

Gabriella Pescucci velja za eno največjih kostumografk našega časa, ki je v svoji karieri sodelovala z največjimi imeni kot so Federico Fellini, Martin Scorsese, Terry Gilliam in Tim Burton, njena ideja prepletanja zgodovine z svobodno fantazijo pa ji je prinesla številne nagrade, med drugim Oskarja za njeno delo v the Age of Innocence. Svojo vizijo je predstavila tudi v kolekciji On Set by Gabriella Pescucci, ki slavi lahkostnost in svobodni duh poletja v kombinaciji z večnim glamurjem italijanskega načina življenja. Neokrnjeni materiali kot sta bombaž in lan, so povzdignjeni s prekrasnimi detajli in feminilnimi oblikami, ki spominjajo na različne filme. Školjaksti in koralni okraski, bleščeča krila in obleke v A-liniji so odraz filma The Adventures of Baron Munchausen, medtem ko se eleganci filma The Age of Innocence z njegovimi čipkami, krinolinami in poklanja z rezanimi in okrašenimi srajcami, zvončastimi rokavi in čipkastimi materiali.

Tudi modni dodatki ostajajo v filmskem duhu in podprejo vsako temo, začenši z The Adventures of Baron Munchausen in ikonično Pasticcino torbo narejeno iz bombaženga materiala s potiskom školjk. Z morskimi elementi pa so okrašeni tudi ostali dodatki kot so sandali, choker ogrlice in svilnati šali, okrašeni s perlicami, koralami in školjkastimi motivi.

 

This slideshow requires JavaScript.

foto: Max Mara group

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si