Whitney torba

Za ponovno odkritje samega sebe. Za nenehno obnavljanje svojega sporočila. To je cilj vsakega umetnika v vsakem muzeju. V tem primeru je naš fokus na Whitney Museum of American Art v New Yorku, ki ga je leta 1930 javnosti predstavil kipar in umetnik Gertrude Vanderbilt Whitney. Do leta je 2015 muzej prerasel v enega kulturnih epicentrov v mestu New York, še posebej s svojo selitvijo v futuristično stavbo Renzo Piano, kjer zdaj praznuje svojo 5 obletnico, ki pa jo deli še z eno prav posebno ikono. Whitney torbo, znamke Max Mara, ki je nastala v sodelovanju z Renzo Piano ob muzejski otvoritvi. Narejena v mehekem, visoko kvalitetnem usnju, s tradicionalnimi usnjenimi obrtmi, vendar inovativnimi infustrijskimi tehnikami, Whitney torba, s svojim elegantnim videzom v kombinaciji s finimi linijami odraža in spominja na arhitekturo Whitney muzeja.

“Whitney torba je bila narejena, da ostaja brezčasna in da po petih letih še vedno predstavlja moderni, elegantni in preprost pristop k oblikovanju, kjer so detajli in izdelava tisti, ki resnično štejejo!” – Elisabetta Trezzani

Ob svoji peti obletnici, je ikonična torba dobila svojo prav posebno, specialno edicijo, posvečeno ameriški slikarki Florine Stettheimer katere dela imajo v muzeju Whitney prav posebno vlogo. Njeno delo “Sun” (slo. sonce) je navdihnilo pet barvnih različic in rožasto podlogo, ki krasijo in v katerih je na voljo posebna kolekcija torbe Whitney. Pet različnih verzij torbice in kakor pri umetnosti, pet pravih zbirateljskih kosov!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si