Xiaomi je v Mariboru odprl svojo prvo trgovino v Sloveniji

Svetovni tehnološki velikan Xiaomi je 4. septembra odprl svojo prvo trgovino Xiaomi Store v Mariboru, kar je tudi njegova prva trgovina na slovenskem trgu. Xiaomi širi svoje poslovanje v Sloveniji s strateškim ciljem ponuditi svoje pametne telefone in ostale izdelke slovenskim ljubiteljem Xiaomija. 

»Odprtje prve trgovine v Sloveniji je pomemben strateški korak za pozicioniranje podjetja Xiaomi na slovenskem trgu ter za širitev maloprodaje naših pametnih telefonov in drugih izdelkov. Prva v nizu slovenskih trgovin je postavljena v Maribor, predvsem zato, da bodo naši izdelki preprosto dostopni vsem v tej regiji. Prek trgovin želimo vsem strankam in ljubiteljem Xiaomija omogočiti stik z našimi inovativnimi izdelki in čudovito izkušnjo pametnega življenjskega sloga. To je tudi osnovno poslanstvo Xiaomija,« je dejal Goran Mudrovčić, generalni direktor Xiaomija za Slovenijo in Hrvaško.

Po podatkih Canalysa, IDC in Strategic Analytics za drugo četrtletje leta 2021 je Xiaomi dosegel izjemen uspeh na evropski ravni – je drugi proizvajalec pametnih telefonov. Hkrati je dosegel izjemno dobre rezultate na ravni srednje in vzhodne Evrope ter na slovenskem trgu.

»V veselje mi je biti del odprtja prve trgovine Xiaomi Store v Mariboru. Naše trgovine so prvi stik kupcev in ljubiteljev Xiaomija z blagovno znamko, zato je odprtje za nas izredno pomembno. Naš cilj je zagotoviti razpoložljivost fantastičnih izdelkov v trgovinah, kjer bodo lahko stranke in ljubitelji Xiaomija uživali v naših najnovejših pametnih telefonih ter izdelkih iz bogatega in inovativnega Xiaomijevega ekosistema,« je povedal Matt Huang, direktor za balkanske države znotraj Xiaomija za regijo CEE in nordijske države.

»Ker pametna povezljivost postaja vse bolj vključena v življenja ljudi, bo naša osrednja strategija »Smartphone × AIoT« še okrepila učinek multipliciranja in nam pomagala prodreti v več scenarijev, pridobiti več uporabnikov in okrepiti naš poslovni model. To nam bo pomagalo uresničiti poslanstvo, da vsem na svetu omogočimo boljše življenje z inovativno tehnologijo, Xiaomi pa bo v prihodnosti postal vodilni na področju pametnega življenja. Zavezani smo doseganju teh ciljev tudi na slovenskem trgu,« je izpostavil Andrzej Gladki, namestnik generalnega direktorja znotraj Xiaomija za regijo CEE in nordijske države.

Odprtje trgovine Xiaomi Store je bilo izvedeno v sodelovanju s podjetjem Colby, Xiaomijevim maloprodajnim partnerjem v Sloveniji.

»Izjemno sem vesel, da je vodilno tehnološko podjetje Xiaomi odprlo svojo prvo trgovino v Mariboru, mestu, kjer se je razvila ideja o krepitvi distribucijske mreže, v mestu, kjer se je začela naša zgodba. Colby skuša zagotoviti hitro in učinkovito razpoložljivost naprav Xiaomi svojim strankam, katerih potrebam vedno budno prisluhnemo. Verjamem, da bomo zaradi stabilnosti naše distribucijske mreže, vztrajnosti in odličnega partnerstva še naprej premikali meje, kar bo imelo za posledico odprtje novih trgovin Xiaomi Store po vsej Sloveniji,« je dodal Gregor Drozg, direktor podjetja Colby.

Novo odprta trgovina Xiaomi se nahaja v mariborskem Europarku, drugem največjem nakupovalnem središču v Sloveniji. GRAZIA ji želi veliko uspeha!

FOTO: Videomedia

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si