Z usmerjanjem pozornosti na ostale v bistvu bežite od samih sebe.

14445691_10154028300025914_1110198576_nLahko je biti pameten za druge, še težje pa zase.

Večina ljudi se mnogo bolj ukvarja z drugimi, namesto, da bi se ukvarjali sami s seboj.

Z usmerjanjem pozornosti na ostale v bistvu bežite od samih sebe.

Vse, kar vas moti in obsojate pri drugih, je tisto, na čemur bi morali delati in sprejeti pri sebi. Zanimivo je tudi, da rešitev za tuje probleme najdete v hipu, za razreševanje svojih težav pa ste mnogo bolj nesigurni, neodločni in zmedeni. Vse to je večinoma odraz prezaposlenosti in preobremenjenosti ter izgube stika s samim seboj.
Nič ni narobe s tem, da vprašate za mnenje, morda tudi pomoč nekoga drugega, saj tako dobite nov pogled ter razumevanje od nekoga, ki ni čustveno vpleten. Oseba na drugi strani naj bo nekdo, ki ima razrešeno področje, po katerem povprašujete, ali morda nekdo z zelo razvito intuicijo in sposobnostjo videnja višje slike. Vse informacije, ki jih dobite, pa vedno preverite pri sebi, preverite, ali rezonirajo z vami.

Vsaka pot je specifična in vi ste tisti, ki najbolje veste, kaj je za vas in kaj ne, seveda pa je za to potrebna velika mera iskrenosti do sebe, brez zanikanja in zatiskanja oči.
Ne bodite tako strogi in ne zahtevajte toliko od sebe in drugih. Vse, kar se dogaja in se je v preteklosti zgodilo, je del vaše poti (razvoja in rasti). Vsak dan se učimo in obsojanje ter nesprejemanje vas le blokira in zaustavlja vašo rast in razvoj. Vse je tako, kakor mora biti. Vsi delamo napake in naj nas le-te učijo, ne zaustavljajo. Bodite nežni in ljubeči do sebe in do drugih. V trenutkih stiske pa nikomur ne pomaga obsojanje, napad in obtoževanje. Dajmo si razumevanje. Zapomnite si pa, da razumevanje (glede na zgodbo, ki jo ima posameznik za sabo) ne pomeni odobravanje. Če razumete, ne pomeni, da se morate zapletati, prevzemati in pomagati. Naj vsak prevzame odgovornost le zase (in za svojega otroka, če ga ima) in za svoja dejanja. Vsi imamo svoje procese, doživljanja in videnje ter zavedanje. Spoštujmo svoje procese in procese drugih. Ne pozabite, vsak mojster je bil nekoč začetnik. 💗

Vaša Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si