Z zdravilnimi rastlinami do dobrega počutja

Za nami sta že skoraj dve precej težki leti, polni negotovosti, kar je močno vplivalo tudi na naše mentalno zdravje in vsakodnevne občutke. V novem letu je zato čas, da si postavimo novoletne zaobljube, cilje, namere ali vrednote, ki jim bomo v prihajajočem letu sledili in svoje življenje spremenili v bolj pozitivno in srečno.

Tudi v Sanjskem šopku so si letos postavili nekaj namer – glavna je, da se v tem letu počutimo dobro. Sicer zveni čisto preprosto, a v resnici je za dobro počutje potrebno veliko dela, še posebej v trenutni situaciji in hitrem tempu življenja.

S tem namenom je Metka v novem letu pripravila dva izdelka, ki vam bosta v pomoč, da sebe zopet postavite na prvo mesto, poskrbite za dobro počutje, najdete mir v sebi in v svoje domovanje prikličete pozitivno energijo.

ŽAJBELJ

Kurjenje žajblja ali »smudging« je že dlje časa poznan ritual z izredno pozitivnimi učinki, ki poskrbijo za nevtralizacijo energij v prostoru. Kadila je človek uporabljal že od nekdaj. Njihova vloga je bila spirutualne narave, sodoben človek pa je tovrstno navado ob hitrem tempu življenja prenesel v sodoben čas.

Kakšne pozitivne učinke ima prečiščevanje prostora?

Prečiščevanje prostora poskrbi, da se ne vrtite v krogu vaših slabih energij in spominov. Kadila poskrbijo, da se raven energije dvigne na višji nivo, da se odprejo vaši čuti in postane pogled na življenjsko situacijo bolj jasen. Počasi v vašo družbo privabljate dobro energijo, s tem pa se posledično izboljšuje tudi vaše počutje. Ko čistite prostor, čistite tudi sebe. Kadila hkrati poskrbijo za dezinfekcijo prostora in odstranjevanje neprijetnih vonjav.

Na kakšen način se uporabi kadilo?

Kadila so preprosta za uporabo. Snopek prikurite – najraje s svečo, pustite, da zagori in ga nato obrnete s plamenom navzgor – tako se bo plamen ugasnil sam in spustil dim s prijetnim vonjem. S snopkom se nato sprehodite po prostorih, kjer se zadržuje negativna energija ali po tistih, ki jih želite očistiti vonja. Pomembno je, da so okna odprta, da stanovanje ne postane preveč zadimljeno.

Pozitivne lastnosti žajbljevega kadila:

 • nevtralizira se negativna energija,
 • izboljša se vaša intuicija,
 • pomirjenost uma in boljši spanec,
 • naval pozitivnih misli,
 • dišeč prostor, prost bakterij.

V Sanjskem šopku so trenutno na voljo tri aromebrin, sivka in evkaliptus, osnova vseh pa je žajbelj z dodatki. Vsaka izmed rastlin ima različne aspekte, ki jih želite vnesti v svoje življenje:

– BRIN preprečuje vstop negativnih energij v prostor.

– EVKALIPTUS poskrbi za vnos dodatne življenjske energije.

– SIVKA prinaša mir, sproščenost in ljubezen

EVKALIPTUS

Poleg žajblja vam bo pri nameri boljšega počutja v letošnjem letu pomagal tudi evkaliptus. Neverjetna rastlina, ki jo v zadnjem času najbolj pogosto vidite v šopkih, a ima ogromno vsestranskih lastnosti. Dva izmed načinov uporabe – lahko ga postavite v vazo ali pa ga postavite pod tuš.

Postavite ga v vazo

Evkaliptusu najbolj pristoji steklena vaza. Z njim boste razsvetlili svoj prostor. Vsakič, ko ga zagledate pa si ponovite: »Očiščujem sebe. Postajam glavni junak svoje knjige.« Nato trikrat globoko vdihnite in trikrat izdihnite. Svet bo v trenutku lepši.

Postavite ga pod tuš

Metka meni, da je evkaliptus za pod tuš poleg žajbljevega kadila, najbolj nujen pripomoček za leto 2022. Postavite ga pod tuš in naj se čez pretaka voda. Vonj vas bo sprostil in prebudil vaše čute. Z vodo pa se bodo odplaknile vse slabe misli.

Kateri so pozitivni učinki evkaliptusa:

 • izboljša koncentracijo in spomin,
 • sprosti vaše telo in vaše misli,
 • zmanjšuje nivo stresa,
 • blagodejno vpliva na vaša dihala,
 • lajša simptome prehlada in gripe,
 • pričara omamen vonj tropskih dežel.

Če je dobro počutje tudi ena izmed vaših namer, hitro skočite v spletno trgovino Sanjskega šopka ali pa jih obiščite v cvetličnem studiu v Škofji Loki ter poskrbite za zalogo žajbljevega kadila in evkaliptusa.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si