Z zlatim prahom Zlatarne Celje do čudežne ozdravitve več kot sto konj

Zakopitnica, skrivnostna in kontroverzna bolezen konj, je do nedavnega predstavljala velik problem  lastnikom dragocenih tekmovalnih konj. Do sedaj zanjo namreč ni bilo učinkovitega zdravljenja, obstajala je le možnost terapije s šokom, s čimer se je uspešna kariera najboljših tekmovalcev zaključila. Doktor veterinarske medicine Tilen Klevišar, ki sicer deluje in živi na Nizozemskem, pa je po 12 letih razvoja terapije dokončno potrdil, da s pomočjo zlata lahko ozdravi najrazličnejše bolezni.

Tilen Klevišar konje z zlatom zdravi že tri leta, v tem času pa jih je rešil vsaj sto. “Terapije izvajam na  nizozemskih in nemških tekmovalnih konjih, ki so med najboljšimi na svetu, saj dosegajo vrednosti med 3 in  4 milijoni evrov. Če zbolijo za zakopitnico, jih nihče ne zna pozdraviti, zato konje pripeljejo k meni, da jim v prizadeto tkivo vbrizgam zlati prah. Tako konj popolnoma ozdravi in se vrne v tekmovalni šport,” pove veterinar, ki se je v tujino preselil, ker je, kot pravi, Slovenija edina dežela v Evropski uniji, v kateri veterina ni svoboden poklic. Čeprav so mu lokacijsko bližje amsterdamski zlatarji, pri zdravljenju sodeluje z Zlatarno Celje: “Na Nizozemskem nisem mogel dobiti primernega zlatega prahu, zato sem se obrnil na Zlatarno Celje, ki je ena največjih obdelovalnic zlata in hkrati podjetje iz domorodne države. Sedaj sodelujemo že vrsto let, tekom katerih smo naredili veliko dobrega.”

Inovativno popotovanje Tilna Klevišarja se je pričelo, ko je v želji po znanju in napredku ugotovil, da mora sam razvijati stvari – v ta namen je ustanovil tudi razvojni center. Terapija z zlatim prahom je njegova inovacija, idejo za zdravljenje pa je dobil na podlagi posebnih lastnosti zlata. “Zlato, ki nastane ob supernovi (eksploziji zvezde), ima zaradi svojega nastanka veliko uporabno vrednost v medicini. Je  odličen prevodnik, zato se uporablja pri izdelavi srčnih spodbujevalnikov. Če imate v sebi zlate implantate, se bo energija v telesu bolje prevajala, saj tako celice enega dela telesa bolje komunicirajo z drugim delom,” razloži veterinar in doda: “Zlati delci ugodno delujejo na organizem in zmanjšujejo bolečine vseh vrst. Zlato ima ekstremen spin oz. pozitiven naboj v desno in s tem prinaša življenje. Obolela tkiva in destruktivna obolenja, na primer rak, pa imajo močan spin v levo oziroma negativen naboj celic. Če zlato z ekstremnim spinom v desno vstavimo v obolelo tkivo s spinom v levo, to prevzame pozitiven naboj in ne boli več.”

Tako  so bili ozdravljeni tudi mnogi tekmovalni konji, ki jim je Tilen Klevišar v prizadeto tkivo okoli kosti vbrizgal zlati prah Zlatarne Celje pomešan s sintetično sklepno tekočino. “Pripravek vbrizgam v zakopitnično burzo in okoliška tkiva, da zlato zapolni luknjice, ki nastanejo, ker kost zaradi bolezni izgublja substanco. Zlati delčki v kosti delujejo za vedno, 24 ur na dan, konj pa v roku dveh mesecev popolnoma ozdravi.”

Zlatarna Celje ima poleg nakita v svoji ponudbi tudi naložbeno zlato in šampanjec, polnjen z delci iz 23-karatnega zlata, medtem ko zlati prah za veterinarja Tilna Klevišarja pripravljajo po naročilu. S pomočjo revolucionarne terapije bogata tradicija zlatarske obrti pridobiva nov pomen in hkrati odpira mnoga vprašanja o možnostih uporabe zlata.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si