Za ambiciozne Grazie: O življenjski investicijski priložnosti

Ali je kripto trg dosegel dno?

“Čas za nakup je takrat, ko je na cestah kri,” je slavni stavek, ki ga je že v 18. stoletju izrekel Baron Rothschild, in poudaril, da je pri investiranju potrebno delati poteze, ki so v nasprotju s tem, kar počne večina ljudi. Takšno razmišljanje ga je zavihtelo na piedestal bogatašev svojega časa in zlahka ga projeciramo tudi v današnji čas.

Stanje na kripto trgu prikazuje, da smo trenutno v obdobju, ko se ljudje bojijo. In po filozofiji Warrena Buffetta »Bodi v strahu, ko so drugi pohlepni. In bodi pohlepen, ko so drugi v strahu.« je sedaj, ko kripto trg ni dnevno v medijih in se za vlaganje še ni opogumila masa, dober čas za vlaganje. Zelo verjetno je namreč, da je kripto trg v zadnjih mesecih dosegel dno in da se zdaj spet počasi začenja bikovski trend.

»Zanimivo pa je, da se ravno v teh obdobjih strahu na trgu v ozadju veliko dogaja. Veliko kripto projektov dobiva svoje poslovne aplikacije, ogromno se dogaja na razvoju in »blockchain« infrastrukturi. In prej ali slej se bo to poznalo tudi na tržnih vrednostih kripto projektov – tako kot se danes to pozna na tržni vrednosti internetnih velikanov,«

pojasnjuje Robert Rolih, mednarodni bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in evropski javni govorec leta 2015 po izboru Professional Speakers Academy iz Londona, in dodaja, da je »blockchain« trenutno v povojih, kot je bil v 90-ih letih v povojih internet:

»In tehnologije v povojih vedno doživijo svoje špekulativne balone, nato pa počasi in brez velike medijske pozornosti na dolgi rok dosegajo super rezultate.«

 

Vedno delaj nasprotno od mase!

Zelo verjetno je, da se bo »blockchain« tehnologija v prihodnje intenzivno razvijala in dobivala vedno več poslovnih aplikacij. Če se bo to zgodilo, se bo to odražalo tudi na tržnih vrednostih. Če gre sklepati po besedah finančnega strokovnjaka Roberta Roliha, lahko trenutne izjemno nizke cene »blockchain« projektov pomenijo dobro investicijsko priložnost za pametne investitorje.

»Če vlagaš v kripto trg zdaj, so cene še vedno 70-90% pod vrhovi, ki jih je kripto trg dosegel v začetku 2018, imaš višje potenciale za lepe donose. Pri investiranju je vedno najbolje vlagati takrat, ko so cene na nekem trgu nizke in ko so vsi panično že prodali. Vedno delaj nasprotno od mase,« čredni nagon prijazno odsvetuje Rolih. Pri tem pa dodaja, da je prvo pravilo vlaganja v kripto trg še vedno, da vlagamo vanj le denar, ki ga lahko mirno izgubimo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si