Za brezskrben poletni korak


Poletje nas je naposled dohitelo! Čas je za gibanje v naravi, za pohajkovanje v novih poletnih sandalih, čas je, da smo najbolj aktivna različica sebe. A pri najljubših aktivnostih in na vsakodnevnih poteh nas pogosto ustavijo žulji. Že najmanjši lahko povzročijo neprijetne bolečine.

Najnovejša študija podjetja Beiersdorf, ki je vključevala 3000 posameznikov iz treh različnih držav, je pokazala, da so žulji med petimi najpogostejšimi težavami na stopalih. Žulje kaj hitro staknemo v novi, neudobni ali neustrezni obutvi, pa tudi, ko smo po dolgem času znova intenzivno športno aktivni. Sprva se ob neobičajnem pritiskanju čevlja na stopalo zgornji sloj kože loči od spodnjih slojev kože, nato pa se ustvari mehurček s tekočino – žulj, ki je pravzaprav naravni telesni obliž, saj kožo na ta način zaščiti pred nadaljnjimi poškodbami. Na žalost žulj boli in lahko kaj hitro poči. Nezaščitena rana se nato zlahka okuži in vname.

Rešitev – Hansaplast SOS obliž za žulje
Najboljša rešitev za žulje je, da jih pustimo pri miru in se vzdržimo “samooperacij”. Na žulj je najbolje namestiti poseben obliž, kot je Hansaplast SOS obliž za žulje s hidrokoloidno tehnologijo. “Ta obliž bo pomagal preprečiti dodaten pritisk čevlja na obliž in bo zaščitil občutljivo vrhnjo kožo žulja, vse dokler se žulj samodejno ne posuši,” je povedal dr. Kuhlmann iz podjetja Hansaplast in dodal: “Ta obliž bo preprečil tudi nadaljnje okužbe in zunanje vplive, kot so voda, umazanija in bakterije ter pospešil proces celjenja.” Hansaplast SOS obliž za žulje se s pomočjo posebnega lepila zelo močno prilepi na stopala in na stopalu ostane do 48 ur, celo med prhanjem, športom in intenzivno hojo. Ker je tudi brezbarven, je skorajda neopazen.

 

 

Nekaj nasvetov za hitro celjenje žuljev
Da bo celjenje žuljev kar se da hitro, neboleče in učinkovito, upoštevajte nekaj nasvetov strokovnjakov iz laboratorijev Hansaplast:
* Žuljev nikar ne stiskajte in ne odstranjujte zgornje plasti žulja, saj lahko s tem povzročite okužbo.
* Žulje razkužite.
* Preden nanesete obliž, kožo očistite in jo osušite.
* Obliž Hansaplast SOS proti obližem nanesite brez gubic in ga močno pritisnite na kožo.
* Ne odstranjujte obliža, dokler sam ne odstopi.

Kako žulje preprečimo?
Nosite čevlje, ki so vam popolnoma prav, še posebej, če je pred vami daljša hoja, dolga plesna noč ali daljša športna aktivnost. Ko kupujete čevlje, jih preizkušajte popoldne ali zvečer, ko se stopala malce razširijo. In seveda nove čevlje večkrat obujte za kratek čas, preden se z njimi odpravite na daljše aktivnosti. Pri tem ohranite suha stopala, saj mokri čevlji hitreje povzročijo žulje, in zberite ustrezne nogavice za ustrezne čevlje.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si