Za “lažje” praznike

Ste tudi vi med tistimi, ki jih po velikonočnem zajtrku boli želodec, občutijo napihnjenost in jih peče zgaga? Približno četrtina ljudi po vsem svetu ima prebavne motnje, vključno z bolečinami in neugodjem. Pogosto nastanejo v stresnem obdobju, ob čustveni vznemirjenosti, na potovanju, ob jemanju zdravil in zaradi nekaterih drugih dejavnikov. Eden izmed razlogov za prebavne težave je tudi “težka” hrana, kot na primer orehova potica, šunka in druga mastna hrana.

Potici se ni treba upreti
Kadar nastopijo težave, se prebavni simptomi pri ljudeh kažejo na različne načine. Tisti, ki trpijo zaradi slabega ali bolečega prebavljanja, imajo občutek hitre sitosti, napihnjenosti, po jedi se jim spahuje. Čeprav nimajo nobene bolezni zgornjih prebavil, imajo vetrove ter trpijo za slabostjo.
Sindrom razdražljivega črevesa (sindrom iritabilnega črevesa) spada med najpogostejše zdravstvene težave današnjega časa. Je tudi najpogostejša funkcionalna bolezen prebavil. Ta težava do trikrat pogosteje prizadene ženske kot moške, še posebej ženske mlajše od 40 let. Čeprav te težave niso življenjsko ogrožajoče, so zelo mučne in negativno vplivajo na počutje, kakovost življenja in delovno zmožnost posameznika. Nekatere vrste hrane, kot so jedi z žara ali mastna hrana, težave še povečajo. Ker pa se je tovrstnim jedem težko upreti, še posebej med prazniki, je dobrodošla novica, da si lahko pomagamo z naravnim zdravilom.

Pomagamo si lahko na naraven način
Različne prebavne težave učinkovito lajša zdravilo Iberogast®. Je naravno zdravilo, sestavljeno iz izvlečkov devetih zelišč: grenika, angelike, kamilic, kumine, pegastega badlja, melise, poprove mete, mlečnika in sladiča. Rastlinski izvlečki vplivajo na vzroke teh težav in pripomorejo k boljšemu počutju tudi po obilnem in težkem velikonočnem zajtrku ali kakšnem kosu potice preveč.

 

 

 

 

 

Več o prebavnih težavah najdete TUKAJ.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si