Za prste polizat dobra kakijeva tortica

upside-down-persimmin-spice-cake-1-5

Grazia obožuje jesen tudi zaradi darov, ki nam jih v tem letnem času pokloni narava. To je med drugim tudi kaki – zlat sadež, poznan kot hrana bogov. Je namreč bogat vir vitaminov, mineralov, antioksidantov, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje in počutje. V prehrano ga lahko vključite tudi v obliki zdravih sladic, zato vam danes ponujamo recept za zdravo in okusno kakijevo tortico z lešniki.

Sestavine: 2 jajci, 50 g Sukrina2 žlici rožičeve moke, 50 ml kokosove maščobe, ½ čajne žličke cimeta, 4 kakiji, 100 g mletih lešnikov, 200 g prosene moke, 2 jedilni žlički vinskega kamna, malo soli, malo mletega Sukrina za posip, kokosova smetana za okrasitev

Priprava: Stepite jajci in Sukrin ter med mešanjem dodajte olje, spasirane kakije in cimet. Nato dodajte še lešnike, moko, vinski kamen in sol ter vse dobro premešajte. Zmes prelijte v namaščen pekač za torto in pecite do 40 minut na 180°C. Zadnjih nekaj minut pečenja torto okrasite z rezinami kakija in pecite toliko, da se zlato zapečejo. Torto ohladite in okrasite z mletim Sukrinom (po želji) in kokosovo smetano.

Foto: Delicious Everyday

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si