Za vse ljubitelje kave, ki si brez nje ne predstavljamo začetka dne

Pregrešni užitki prave črne kave

 

 

Tudi vi pripadate ogromni srčni družini tistih, ki si enostavno ne predstavljamo dneva brez kave? Brez tiste prave črne in sveže mlete kave, ki nam prebudi nosnice že ob odpiranju vsem dobro poznane ciklamne embalaže?

 

Naša družina ve, da pri pravi sveži kavi ne gre sklepati kompromisov. Čas, v katerem živimo je že tako preveč nepotrpežljiv in ukradeni trenutki zase so predragoceni, da bi jih izgubljali z slabimi nadomestki. Vzemite si čas zase ter to vroče poletje zadihajte ob tradicionalni in pravi sveži kavi.

 

Posebno pozornost si zasluži prva jutranja kava, ko še prijajo nežni sončni žarki jutra. Vzemite si dovolj časa za pripravo, saj le z dovršeno pripravo osvobodite tisto, kar je v kavi najboljšega. Razpusti se vabljiva aroma, vzpostavi se gosta črna tekstura. Krona vsake kave je magična pena, ki zaokroži našo najljubšo skodelico.  Taka naša prva kava je pravi recept za dober začetek dneva.

 

Plodovi kave

 

A vsi pravi ljubitelji kave vemo, da je v resnici prav popoldanska kava naša tiha zvesta prijateljica, ki odločilno prelomi prav vsak dan. Privoščimo si jo že v službi ob krajšem vdihu med številnimi obveznostmi ali celo šele doma za nagrado po napornem delovniku. Popoldanska kava je sinonim za začetek popolnega sproščujočega popoldneva in samo prava kava osveži naše telo in duha v teh težkih soparnih poletnih dneh.

 

Kofetkarji vemo, da je sveže mleta kava nenadomestljiva sopotnica našega vsakdana. Vemo, da smo iskreno dobrodošli tam, kjer nas ob prihodu pričakajo ne le odprta vhodna vrata, ampak tudi vonj sveže pripravljene kave. Vemo, da ljubezen prebiva tam, kjer po pitju prave črne kave žlička obstoji v ostanku mlete kave. Vemo, da nas nič ne osreči bolj kot trenutek, ko tuji turisti obelodanijo, da imamo v Sloveniji najboljšo svežo turško kavo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si