Zabavno in poučno pustovanje v Europarku

Pustni torek je bil v Europarku prav posebej posvečen otrokom.

Europark je v pisanih in živahnih barvah v pustnih dneh zaživel kar dvakrat. Sobotnemu etno pustovanju s tradicionalnimi maskami se je z navdušenim sinom Maksom, našemljenim v klovna, pridružila tudi energična Polona Požgan Štorman. Polona se še vedno rada spominja svojih otroških pustovanj: “Za vedno mi bo v lepem spominu ostal nek pustni torek, ko sem bila še Maksovih let. Z gručo otrok sem hodila našemljena po naši vasi, 100-krat mimo okna svojega dedka in babice, ki sta mi vsakič znova pomahala in se mi nasmejala. Še vedno vidim njuna obraza in vsako leto znova se, ko pride pustni čas, z nostalgijo spomnim na ta dan.”

V Europarku je s sinom Maksom pustovala tudi simpatična Polona Požgan Štorman.

Zabavno, pa tudi poučno pustovanje

Množica pustnih mask je v Europarku poskrbela za odganjanje zime ter zlih duhov: obiskovalce so navdušili znameniti koranti iz Formina, zagoriške mačkare iz Zagorice v Dobrepolju, skupina furmanov Pokači iz Tržca in še mnogi drugi. Tako pustovanje ni bilo le zabavno, pač pa z etnološko zaščitenimi slovenskimi maskami in pustnimi liki tudi poučno. Otroke pa so razveselile tudi zabavne pustne igre, animacije, darilca ter brezplačni pustni krofi. Prav otrokom je bil v Europarku še posebej posvečen pustni torek, 28.2., ko so najmlajši rajali na pustovanju s cirkuško zabavo, pridružila pa se jim je tudi Tinka Šminka.

Sobotno pustovanje v Europarku je bilo zabavno, pa tudi poučno.Tudi Pokači iz Tržca so pregnali zle duhove.V Europarku so otrokom med drugim pripravili pravo cirkuško zabavo.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si