Začela se je akcija NIVEA Podarite nam modro srce

NIVEA Podarite nam modro srce 2017

Te dni se je začela dobrodelna akcija NIVEA Podarite nam modro srce, ki poteka v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že enajsto leto zapored. Njen namen je otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženega okolja odpreti okno v svet izobrazbe. Znanim slovenskim športnikom Robertu Kranjcu, Aljažu Peganu, Primožu Jeraliču in Raši Nesterovič sta se kot ambasadorja pridružila še jadralec Vasilij Žbogar in odbojkarica Erika Fabjan.

Svoje podpore akciji NIVEA Podarite nam modro srce ne pozabite izkazati tudi vi z obiskom spletne strani www.nivea.si/srce, kjer v modro srce zapišete željo za lepšo prihodnost, ga delite na svoji Facebook strani in ga natisnete ter izobesite na oknu svojega doma, vrtca, šole ali delovnega mesta. Vsako srce bo pokazalo vaše zavedanje o pomembnosti izobrazbe za vse otroke. Veseli bomo, če nalepljena srca na oknih fotografirate in fotografijo delite na Facebook strani NIVEA Slovenija.

Izobrazba kot osnovna blaginja ni vsem enako dostopna. Hkrati so tudi finančna sredstva, ki so na voljo otrokom in mladostnikom v času šolanja za nekatere zelo omejena. NIVEA in ZPMS želita z akcijo mladostnikom iz šibkejšega socialnega okolja omogočiti boljše okoliščine in jih podpreti z redno mesečno štipendijo. Akcijo so kot vsako leto podprli ambasadorji, letos so to zelo uspešni slovenski športniki. Trije izmed njih bodo v okviru akcije obiskali svojo osnovno šolo in z obiskom k izobešanju modrih src nagovorili učence iz svojega okoliša. Svetovni prvak v smučarskih skokih Robert Kranjec bo tako obiskal osnovno šolo Jakoba Aljaža v Kranju, kolesar in paraolimpijec Primož Jeralič bo obiskal osnovno šolo Otočec v Novem mestu, svetovni prvak v gimnastiki Aljaž Pegan pa bo obiskal osnovno šolo Vič v Ljubljani. Ambasadorji se nam bodo pridružili tudi na dveh športnih tekmah in srca zbirali med mimoidočimi. Na košarkaški tekmi v Stožicah, ki bo v nedeljo, 29. januarja, ob 21. uri bo podporo izkazal olimpijec Vasilij Žbogar, na odbojkarski tekmi v Tivoliju pa bo 18. februarja svojo podporo izkazala odbojkarica Erika Fabjan. Legendarni košarkaš Raša Nesterovič pa se nam bo pridružil na zaključnem dogodku v Ljubljani. Na vseh dogodkih bosta za energijo skrbela nadobudna akrobata, Filip Kržišnik in Blaž Slanič.

Hvala za vsako podarjeno modro srce!

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si