Začela se je Blogomanija!

Dobimo-se1

Tretja regionalna Blogomanija, z imenom Fashion&Beauty, se je pričela včeraj in tam je bila tudi Grazia. Blogomanija Fashion&Beauty je dogodek za profesionalce, predstavnike medijev, kot  tudi ljubitelje mode, dizajna in lepote, ki s pomočjo interneta in različnih družabnih omrežij živijo svoje strasti in se s tem preživljajo.

2
Koferenco je ob 10:15h otvoril namestnik župana Maribora, Zdravko Luketič, ki je poudaril, da je danes tehnologija potrebna vsem, ker nam zelo olajša življenje. Zdravko je dodal, da so ljudje prej živeli ob radijskih postajah in televiziji, medtem ko danes vse novice lahko spremljajo prek telefona, interneta, družabnih omrežij, ki so zelo olajšali stike s svojimi bližnjimi in obenem olajšale spoznavanje novih ljudi. Kot zanimivost, gospod Luketič ima svojo stran na Facebooku in tudi svoj blog, vendar pravi, da doslej ni še ničesar objavil zaradi pomanjkanja časa, ki ga posveča pomoči meščanom tega slovenskega mesta.

3
Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei-a Srbija, je zaželel dobrodošlico vsem prisotnim in dodal, da je zanj velika čast biti prisoten na Blogomaniji Fashion&Beauty. V letu 2014 je Huawei je postal prvo kitajsko podjetje, ki se nahaja na Interbrandovi listi Najboljših 100 brandov, ki jo objavlja Business Wire.

1

“Skozi internet smo želeli pritegniti tudi žensko populacijo, zato je tokrat Fashion&Beauty. Te teme so bile neupravičeno zapostavljene, in zato je ta Blogomanija, dame, predvsem za vas,” je rekel Zoran Torbica, direktor konference, prisotne pa je nagovoril tudi Veselin Jevrosimović kot predstavnik največjega slovenskega in srbskega softveraškega podjetja – ComeTrade. Inspirativno predavanje z naslovom Poslovna mitologija je prikazalo razliko med dvema vrstama podjetij – samorog in feniks.

“Če imate denar, to še nič ne pomeni. Če nimate znanja, se boste težko ukvarjali s tem poslom. Danes kar mrgoli  IT poslov in rabite vizijo, ki vam bo povedala, v katero smer morate peljati svoje podjetje v naslednjih petih letih. Mi smo imeli na naši poti, kot feniks, polno vzponov in padcev. Želel sem narediti podjetje, ki lahko doseže svetovni uspeh. Počasi sem začel iskati nove poslovne modele, čeprav smo bili na začetku hardveraško podjetje. Danes, ne glede na to, ali kupujete mobilni telefon ali računalnik, skoraj zagotovo prihajajo od ComeTrade-a,” je povedal gospod Jevrosimović.

5

Blogomanija Fashion&Beauty bo trajala do 12. junija, na njej se bo govorilo tudi o bloganju, internet marketingu, oziroma služenju denarja, uspehu, popularnosti, slabostih in prednostih sveta interneta. Podroben program lahko pogledate na www.blogomanija.net/progam.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si