Začela se je prva slovenska javna konferenca o modi Sistem mode

Mednarodni modni strokovnjaki, Showroom domačih blagovnih znamk ter Modni zemljevid Ljubljane in Maribora

 

Četrtek, 24. oktober – sobota, 26. oktober 2019

 

 

Danes, 24. oktobra 2019, se začenja prva mednarodna konferenca o modi pri nas, Sistem mode, ki jo Center za kreativnost in Društvo za oblikovanje SOTO organizirata v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Na dvodnevnem dogodku bo predavalo okoli 30 strokovnjakov s področja modne industrije in modnih medijev iz več kot desetih držav, na prodajnem Showroomu, ki ga bodo odprli danes ob 13. uri, pa se bodo predstavile najbolj aktualne domače blagovne znamke. V okviru konference je v tiskani in digitalni obliki nastal tudi Modni zemljevid Ljubljane in Maribora, ki ga bodo organizatorji z modnim sprehodom po trgovinah in ateljejih v obeh mestih predstavili v soboto, 26. oktobra. Lepo vabljeni!

 

Na prvi konferenci, ki je posvečena povezovanju modne industrije s kreativnim in kulturnim sektorjem v Sloveniji, bodo poskušali začrtati smernice prihodnjega razvoja slovenskega sistema mode. Prvi dan konference bodo na programu razprave na teme poslovnih modelov, produkcije in prodaje. V sodelovanju z Ljubljanskim tednom mode (LJFW 2019), ki je v MAO potekal v dneh pred konferenco, bodo ob 13. uri odprli skupni prodajno-predstavitveni Pop-Up Showroom, kjer bodo naprodaj oblačila 40 modnih znamk, vključno s temi, ki se bodo predstavile v okviru konference. Showroom bo odprt vse dni konference, torej tudi v petek. Drugi dan bo posvečen možnostim za izboljšanje lokalne in globalne prepoznavnosti domačih modnih znamk, med konferenco pa bodo potekala tudi individualna mentorstva. V petek bodo ob zaključku dogodka podelili nagrado LJFW WOW (Winners of the Week).

 

V okviru konference je nastal tudi Modni zemljevid Ljubljane in Maribora, v tiskani in digitalni obliki. Tiskan zemljevid bo na voljo v MAO in v Projektni pisarni CzK v Mariboru ter na drugih lokacijah, digitalni zemljevid pa je dostopen na spletni strani www.czk.si. V sklopu predstavitve zemljevida organizatorji v soboto ob 10. uri vabijo na modni sprehod po trgovinah in ateljejih slovenskih modnih oblikovalcev in oblikovalk, ki ustvarjajo ročno izdelane, s tradicijo in novimi tehnologijami navdahnjene ter okolju prijazne modne izdelke v Ljubljani in Mariboru. Zbirno mesto za začetek ogleda v Ljubljani je pred trgovino Maja Ferme na Rimski 5. Sprehod bo trajal do 13. ure, vodila bo oblikovalka Kaja Hrovat. V Mariboru je zbirno mesto v Projektni pisarni Centra za kreativnost na Partizanski cesti 11. Sprehod bo trajal približno dve uri, vodili ga bosta Urša Krivograd in Saša Žafran.

 

Več informacij o dogodku najdete na povezavi: https://www.czk.si/dogodek/2019-10-25/Sistem_mode

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si