Začnite dan s kozarcem tople vode!

bbralei

Ne glede na letni čas, zaužito hrano in telesno aktivnost, moramo biti pozorni na zadostno hidracijo – saj le ta zagotavlja vsesplošno dobro počutje in dobro prebavo. Zbrali smo 10 zakonitosti pitja vode, ki vam lahko ob tem pomagajo.

– Začnite dan s kozarcem vode, cca 3 dcl. Preden začnete z delom spijte vsaj ¼ litra tople pijače, seveda kava na šteje.

– Ne čakajte na občutek žeje. Pijte redno, skozi celoten dan, nekje 1-2 dcl vsake dve do tri ure. Priporočamo, da imate steklenico vode vedno pri sebi.

– Kako prepoznati pomanjkanje tekočine v telesu? Najbolj značilni znaki so: suha usta, urin temne barve, občutek neudobja, slaba koncentracija in živčnost.

– Popijte 2 do 3 litre tekočine na dan. Ta vnos naj se še poveča na cca 5 litrov takrat, ko se ukvarjate s športom, ob bolezni ali se prekomerno potite zaradi vročine.

– Bodite pozorni na hidracijo svojih otrok. Sami si težko spremljajo vnos tekočine.

– S starostjo se občutek za žejo oslabi, zato tudi oni potrebujejo opomnik za pitje vode.

– V toplejših mesecih bi morali piti vodo s temperaturo 10 do 12 °C, v hladnem pa 12 do 15.

– Osnovna pijača naj bo vedno voda ali blago gazirana mineralna voda, kot jo ima v ponudbi podjetje Mattoni: Magensia. V času, ko zaradi potenje izgubljate potrebne minerale, te nadomestite še bolj aktivno z mineralnimi vodami. Z znojenjem namreč izgubljamo natrij, z uriniranjem pa kalij.

– Kava NI vir tekočine za telo. Nasprotno – po pitju kave telo izgublja tekočino!

– Ne pozabite na pitje tudi, ko ste za volanom, v službi ali v klimatiziranih prostorih. Steklenica z vodo naj bo vedno z vami!

magnesia_fb1

Mineralna voda Magnesia vsebuje kar 170 mg/l naravnega magnezija ter nizko količino natrija, ki znaša le 6 mg/liter. Prav zaradi tega je edinstvena, saj telesa ne obremenjuje s solmi. Primerna je za vsakodnevno pitje v neomejenih količinah in nima stranskih učinkov, kar je njena posebnost in jo postavlja na prvo mesto, ko izbiramo primerno pijačo za hidracijo. Na voljo je v negazirani, blago gazirani ali gazirani obliki, v priročnih, stilsko oblikovanih embalažah.

Imate dovolj magnezija? Preverite s kratkim testom: http://www.magnesia.si/

Foto: PR in Pinterest

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si