Zakaj imam pri tridesetih gubice, drugi moje starosti pa ne?

Prvi korak do učinkovite nege kože je razumevanje, da njeno zdravje prihaja od znotraj. Nobena krema ali kozmetični tretma vam ne bo koristil tako kot poglobljeno razumevanje njenega delovanja in potreb. Vaš genom nakazuje elastičnost kože, njeno sposobnost zadrževanja vlage, nagnjenost k celulitu in celo za zdravo kožo ključna hranila, ki vam jim morda primanjkuje.

 

Poznavanje svojih genetskih predispozicij vam omogoča, da ustvarite popolnoma osebni pristop k negi kože – s prehrano in izdelki, ki bodo nagovorili vaše edinstvene potrebe.

 

Z DNA proti nečisti koži

Zdravje kože je odvisno od občutljivega ravnovesja hranil in okoljskih dejavnikov. Nezadosten in nepravilen vnos hranil se pogosto kaže v težavah s kožo. Vitamin B9 je ključnega pomena za nastanek novih celic in rast tkiv, ob tem pa zagotavlja tudi optimalen nastanek novih celic. B9 je vključen tudi v preprečevanje nečiste kože, a ste lahko zaradi svojega genetskega zapisa nagnjeni k pomanjkanju.

 

Prezgodnje gubice?

Z leti pridejo tudi gube, ki so posledica izgube elastičnosti in čvrstosti kože. Gre za naraven pojav, ki pa ga lahko pospešijo kajenje, pretirana izpostavljenost soncu in slaba prehrana. Tudi pomanjkanje vitaminov, ključnih za zdravje kože, lahko vodi v izgubo čvrstosti in elastičnosti. Ključ do lepe kože je v uravnoteženi prehrani. Da bi to ravnotežje dosegli, pa moramo poznati individualne potrebe svojega telesa.

 

Prava prehrana za zdrav videz kože

Čeprav ne moremo nadzorovati okoljskih vplivov, lahko nadzorujemo, kaj zaužijemo in po katerih živilih posežemo najpogosteje. Priporočljivo je, da je naša prehrana uravnotežena in vsebuje zadostno količino potrebnih mineralov in vitaminov, ki jih naše telo potrebuje.

Vitamin B9 je ključen za optimalno delovanje celic, kar prispeva k zdravemu videzu kože in preprečuje pojav nepravilnosti.
Vitamin C je antioksidant. Brez njega naše telo ne more ustvariti kolagena, beljakovine, ki je bistvena za elastičnost kože.
Omega-3 maščobne kisline so bistvenega pomena za preprečevanje vnetij in upočasnitev staranja.
Vitamin D uravnava rast celic, zmanjšuje vnetja in povečuje prožnost kože. Pomaga lahko tudi pri številnih kožnih obolenjih, kot so ekcemi, luskavica, akne, rozacea itd.

 

Vir: Gene Planet

 

Spoznajte svojo kožo

Opravite preproste in preverjene DNA teste, s katerimi boste pridobili osebne smernice in napotke k negi vaše kože.

DNA test – Skin Health and Ageing

Analiza vaših genetskih predispozicij za zdravje kože in njeno staranje vam pomaga oblikovati osebno nego, prehrano in življenjski slog za ohranjanje mladostnega videza in zdrave kože.

DNA test – Vitamins and Minerals

Analiza nagnjenosti k pomanjkanju vitaminov in mineralov ter oksidativnemu stresu vam lahko pomaga oblikovati osebni prehranski načrt, ki bo podprl vaše dolgoročno zdravje in dobro počutje.

DNA test – Premium Pack

Za celosten vpogled v svoj življenjski slog izberite komplet 6 testov DNA, ki razkrijejo vaše genetske predispozicije za vsa najpomembnejša področja vašega vsakdana. Oblikujte navade, ki vam bodo pomagale do dolgoročnega zdravja in dobrega počutja.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si