Zakaj piti mineralno vodo?

encounter-1920px-eng-1

Pitje zadostnih količin tekočine med in po športni vadbi je ključnega pomena za ohranitev ravnovesja v telesu, še posebej v vročih poletnih dneh. Med fizično vadbo zaradi znojenja izgubimo veliko telesne tekočine ter koristnih mineralov in z malo neprevidnosti nas lahko doletita vročinska izčrpanost ter dehidracija. S pravilnim režimom pitja lahko to izgubo pravočasno nadomestimo, preprečimo dehidracijo in poskrbimo za zdravje ter dobro počutje.

Strokovnjaki so si enotni, da pravilna hidracija omogoča telesu dovolj tekočine že pred začetkom športnih aktivnosti. A pitje na dušek, neposredno pred telesno vadbo ni priporočljivo, saj lahko želodec, poln vode, zmanjša naše telesne sposobnosti. Tudi med samo vadbo moramo uživati dovolj tekočine, in sicer okoli 2 decilitra vode vsakih 15 -20 minut. Po vadbi pa je treba ustrezno nadomestiti izgubljene telesne tekočine, da ponovno vzpostavimo ravnovesje vode v telesu.

carlsbad-magnesia-450x350

Ne pozabite, da z znojenjem izgubljamo tudi koristne minerale. Ti so izjemno pomembni za učinkovito regeneracijo telesa po športu. Najlažje in najbolj naravno jih nadomestimo s pitjem mineralnih vod. Mineralna voda Magnesia telesu ne zagotovi le tekočine, temveč tudi vrsto koristnih mineralov. Najbolj pomemben med njimi je magnezij, saj ta pozitivno vpliva na obnavljanje celic, pomaga v boju proti utrujenosti, sprošča mišice in preprečuje krče. Mineralna voda Magnesia v enem litru vsebuje kar 170 mg magnezija, kar znaša 45% dnevnega vnosa. Hkrati pa vsebuje le 6 mg natrija in tako telesa ne obremenjuje s solmi.

Več informacij o mineralni vodi Magnesia najdete na www.magnesia.si.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si