Zakaj v svoj vsakdanjik vključiti kokos?

Turmeric-Pineapple-Smoothie-Header

Kokos so prvič poimenovali španski raziskovalci, izhaja pa iz besede »opičji obraz«, zaradi treh tipičnih vdolbin na dnu sadeža. Te vdolbine so ključnega pomena za uspešno odpiranje kokosa. Najlažje ga je odpreti, da vstavite izvijač v  najmehkejšo luknjo, da steče voda v skledo. Kokosovo mleko, ki nastane iz naribanega kokosovega mesa, je bogato z vitamini C, E, B1, B3, B5, B6, minerali železom, selenom, natrijem, kalcijem, magnezijem in fosforjem ter dobrimi maščobami, zato je vsekakor eno izmed nepogrešljivih živil v našem vsakdanjiku. Najpogosteje je za pripravo koktajlov in eksotičnih jedi zastopano v veganski kuhinji, pogosto pa se uporablja tudi kot zdravilo. Kokos ima prijetno hladilno energijo, zato je odlična izbira za vroče dni.

Pripravite si svoj kokosov napitek še danes in se z njim pocrkljajte na zdrav način! Sestavine: 4,5 cl kokosovega mleka; 2,25 cl smetane; 6 cl ananasovega soka; 2,25 cl bananinega sirupa; 1 banana

Uporabnost kokosovega mleka pa se ne konča v kuhinji. Kokosovo mleko je zelo učinkovito tudi v raznih kozmetičnih pripravkih. Najdete ga celo v nepogrešljivem negovalnem izdelku – Labelli. Aroma Labello Lip Butter Coconut balzama za ustnice vas bo odpeljala v eksotične kraje, kjer se palme bohotijo na plažah in rišejo na tla rajsko senco. Vlažilna formula s karitejevim maslom in mandljevim oljem pa bo pomirila suhe ustnice ter poskrbela za trajno ravnovesje vlage in svilnat sijaj.

Labello_LipButter_Coconut_Print

Foto: Pinterest in PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si