Zala in Gašper na snemanju z GRAZIO

Foto: Tibor Golob

Romantično navdihnjen modni editorial z glasbenim dvojcem Zalo in Gašperjem

Glasbeni par Zala Kralj in Gašper Šantl sta zadnje leto preživela v družbi drug drugega in poiskala svoje načine, kako kar najprijetneje izkoristiti čas družbenega zatišja, ki ga je s seboj prineslo aktualno obdobje. Poleg ustvarjanja glasbe sta veliko brala, hodila na sprehode, kuhala ali pa se popolnoma obsedla z novo serijo. Kot pravi mladi par: “Z glasbo se na razne načine ukvarjava bolj ali manj vsak dan. Včasih piševa besedila, včasih snemava že dokončane skladbe, včasih pa zgolj prepevava ob kuhanju ali pod tušem.”

Elektro-pop duo zalagasper, zaprisežena medsebojni ljubezni, sta med drugim tudi velika podpornika kupovanja oblačil iz druge roke in se kot mlada nadobudneža zavzemata za trajnostno ravnanje in varovanje okolja. Večina njune garderobe je tako “podedovana” od njunih babic in dedkov, najlepše vintage kose pa najdeta tudi v second-hand trgovinah.

 

Decembra sta z ustvarjalko Nano Irgolič ustvarila kolekcijo desetih prenovljenih puloverjev, povezanih z njuno praznično skladbo Sto idej, s katero sta želela spodbuditi ljudi h kupovanju oblačil iz druge roke. Čeprav so puloverji že razprodani, so fotografije še vedno na njuni spletni strani.

 

Foto: Tibor Golob

 

Simone Rocha X H&M v objemu botaničnega vrta

Kolekcija Simone Rocha x H&M vključuje tako ženska kot tudi moška in otroška oblačila s prepoznavno estetiko Simone Rocha. Modna oblikovalka je prvič ponudila garderobo za vso družino. Za prav vsakega družinskega člana je bila ustvarjena celotna garderoba, ki jo sestavljajo oblačila za posebne priložnosti, vključno z oblekami iz tila in krojenimi kosi; poleg pletenin, srajc, vrhnjih oblačil, kot so trench plašč, so na voljo tudi majice ter modni dodatki, ki vključujejo izstopajoč bleščeč nakit znamke Simone Rocha in obutev z biseri.

Kolekcija Simone Rocha x H&M upošteva številne silhuete, načine izdelave, oblike okraskov in vplive, ki so definirali svet Simone Rocha. Ponuja na novo preoblikovane tipične kose blagovne znamke in se pokloni ključnim kolekcijam, ki so definirale zgodbo blagovne znamke. Vidimo utrinke dvorjanov Tudorja, divjih rastlin, portretov in fotografij, lutk ter igrač. Kolekcijo sestavljajo tartan, perlice, cvetlični potiski, roza in rdeči odtenki, vse izdelano po naročilu v modni hiši znamke, posebej za to sodelovanje. Pri oblikovanju te kolekcije je Simone kar nekaj časa razmišljala o arhivu svoje blagovne znamke, združevala svoje pretekle kolekcije in skrbno preoblikovala priljubljene kose v nove dinamične kose, ki so namenjeni za današnji čas.

 

Zala in Gašper na snemanju z GRAZIO

 

 

Kreativna ekipa

Fotografije: Tibor Golob

Video: Felix Foxx

Stiliranje in kreativna podlaga: Špela Štamol

Ličenje: Doroteja Premužič – Diamondee

Pričeska: Kristjan Skamljič

Oblačila Simone Rocha x H&M

Lokacija: Botanični vrt Sežana (Vrt ob vili Mirasasso)

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si