Zdrav zajtrk za zdrave otroke


Dobro se zavedamo, da je zajtrk pomemben del dnevne prehrane, in če ste otroku privzgojili to navado, ste lahko upravičeno ponosni. Posebej je izjemnega pomena prehrana malega šolarja, zato mu še pred prvo učno uro pripravite okusen in zdrav obrok. Z vsakodnevnim navajanjem otroka na prvi jutranji obrok, mu ne boste le zagotovili potrebne energije v prvih šolskih urah, temveč mu boste mimogrede privzgojili tudi zdrave prehranjevalne navade.

Kruh in žitarice
Vsak zdrav zajtrk naj bi vseboval vsaj eno žito, najsi bo to v obliki kosmičev, muslijev ali polnozrnatega kruha. Tako je lahko tudi sendvič lahek, zdrav in hranljiv. V polnozrnato štručko namažite namaz iz posnete skute, dodajte rezino lahkega sira ter zelenjavo po želji.

Mleko in mlečni izdelki
V zdrav zajtrk svojega otroka lahko vsakodnevno vključite tudi mleko in raznovrstne mlečne izdelke. Lahko izberemo mleko z manj maščobami ali z dodanim kalcijem za krepitev in zdrav razvoj kosti. Kos manj mastnega sira ali sirni namaz z zelišči bo prav tako zanimivo popestril obrok.

Sveže sadje
Vsebuje vitamine, minerale in vlaknine, ki so potrebni v vsakodnevni prehrani. Lahko ga pojejo samega ali pa v kombinaciji s skuto, kosmiči ali jogurtom. S tem bodo dobili prvi zalet, se prebudili, pa še želodček bo zdržal do malice.

Omleta
Hrustljavo zapečena jajčna omleta je lahko kraljica zajtrka, saj lahko stepenim jajcem dodajamo dodatke vseh vrst in tako jemo vsakič drugačno. Pražena zelenjava, koščki slanine ali salame, sveža zelišča … Izberite otrokov najljubši dodatek, da bo zajtrk z užitkom pojedel.

Napitki
Odlična možnost, da otrok ob zajtrku zaužije tudi sadje, so različni sokovi in smoothiji, ki so zdravi, vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov, vašega otroka pa bodo tudi nasitili. Poskusite vedno sveže sokove Rauch Fresh, ki vsebujejo izključno sadje ter so brez dodanih konzervansov in aditivov.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si