Zdrava različica pustnih krofov

636037752086532560-1502664591_assorted-donuts

Krofi so ena izmed tistih sladic, v okusu katere le redko kdo ne uživa. Še posebej zapašejo v teh dneh, ko je vse v znamenju pusta, saj krofi veljajo za tradicionalno pustno jed. Poleg nepopisnega užitka pa krofi ponujajo tudi ogromno količino maščob in sladkorja, zaradi česar nikakor ne veljajo za zdrav izbor. Nekateri pravijo, da se v želodcu razkrajajo kar 14 dni, zaradi česar jih nikakor ne priporočamo za prepogosto uživanje. Na srečo pa smo našli zdravo različico priprave krofov, saj vsebujejo pirino moko, ne vsebujejo mlečnih izdelkov in sladkorja, hkrati pa jih ne cvremo v olju, pač pa pečemo v pečici.

heltdon1_840_472

Sestavine:

1,5 skodelice pirine moke (ali mandljeve)
2 majhni žlički pecilnega praška
himalajska sol
1/2 skodelice agavinega sirupa
3/4 skodelice sojinega/mandljevega mleka
1 žlička jabolčnega kisa
1/4 skodelice jabolčnega soka
1 žlička ekstrakta vanilije
1/4 skodelice kokosovega olja

heltdon2_840_472heltdon3_840_472

Priprava:

Pečico segrejte na 180°C. Zmešajte vse suhe sestavine, mokre pa mešajte v loncu nad paro toliko časa, da se vse sestavine stopijo in spojijo. Zmes mokrih sestavin prelijte v mešanico suhih sestavin in vse skupaj zmešajte v homogeno zmes. V pekač za ameriške krofe ulijte pripravljeno zmes, krofe pecite 12 minut, pustite, da se ohladijo, nato pa jih prelijte s čokolado ali napolnite z marmelado.

heltdon4_840_472heltdon5_840_472

Foto: fitmittenkitchen.com; Vir: Fashion.hr

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri