Združenje kreativnih moči v novih vzorcih

Alja Horvat in Zulu Zion predstavili skupno kolekcijo na dogodku Pop-Upstart

V Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru, so spomladansko sezono Pop-Upstart dogodkov otvorile barvite ilustracije Alje Horvat ter pisana kolekcija nogavic in oblačil Zulu Zion, za katero stojita Dijana in Miha Rolc. Na uvodnem pogovoru so ustvarjalci predstavili svoje začetke in ustvarjalno pot ter govorili o poznavanju trga, svojih kupcev in vplivih na njihovo ustvarjanje. Sledilo je odprtje pop-up trgovine, kjer ustvarjalci svoje kolekcije in skupen projekt nogavic predstavljajo še danes do 18. ure, izdelki pa so na voljo po posebnih cenah.

V ciklu Pop-Upstart dogodkov, CzK vsak mesec gosti slovenske oblikovalce iz različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogoča, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Tokratni gostje so si z unikatnimi motivi in dobro razvitim tržnim pristopom zgradili uspešne kariere, kar za mnoge umetnike lahko predstavlja primer dobre prakse in napotek, kaj vse je treba upoštevati za dosego svojih podjetniških ciljev.


Dijana
in Miha Rolc sta s svojim prvotnim produktom, pisanimi nogavicami, sodelovala v pilotnem programu oddaje navdihujočih podjetniških zgodb Štartaj Slovenija leta 2016, kar jima je omogočilo večjo prepoznavnost na nacionalni ravni: »Čeprav nisva osebi, ki bi se želeli pretirano medijsko izpostavljati, sva se zaradi razvoja svoje blagovne znamke vseeno odločila za prijavo na Štartaj Slovenija, kar nama je na koncu izredno koristilo, saj si sicer takšne medijske podpore ne bi mogla privoščiti.«

V veliko veselje in izziv jima je iskati možnosti sodelovanja z drugimi oblikovalci in tako združiti kreativne moči v novih vzorcih. Tako sta se tudi povezala z Aljo Horvat in skupaj so ustvarili nogavice z novim motivom.

Alja Horvat, izredno uspešna mlada ilustratorka, ki med drugim sodeluje tudi z večjimi podjetji iz tujine in si je prepoznavnost ustvarila predvsem na Instagramu, ki je tudi njena glavna promocijska platforma.

»Ilustracije sem začela delati iz veselja, nisem imela nobenega poslovnega načrta, s pomočjo družbenih omrežij pa mi je uspelo doseči večjo prepoznavnost. Nato so se poslovne priložnosti začele vrteti same od sebe,« je o začetkih svoje ustvarjalne poti povedala na včerajšnjem pogovoru.

 

Vabljeni, da pop-up trgovino obiščete tudi danes
med 10. in 18. uro,
v Projektni pisarni Centra za kreativnost
na Partizanski cesti 11 v Mariboru.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si