Že čutite spomladansko utrujenost?

Healthy Lifestyle. Happy Woman With Glass Of Water. Drinks. Health, Diet, Beauty.

Daljšanje dneva in prvi sončni žarki, ki nakazujejo prihod pomladi, pri mnogih povzročijo spomladansko utrujenost. Kljub veselju, ki ga prinašajo sončni dnevi, je marsikdo zelo utrujen, se težko skoncentrira in težje opravlja vsakdanja opravila. Preverite, kako se lahko temu izognete in uživate v daljših sončnih dneh, ki prihajajo.

Gibanje na svežem zraku

Izvajanje svoje najljubše vadbe nekajkrat tedensko vam bo odlično delo. Če pa vadite v zaprtih prostorih, temu dodajte še gibanje na svežem zraku. Med tednom se odpravite na krajši sprehod, da po (ali pa med) službenimi obveznostmi ulovite kakšen sončni žarek, med vikendom pa si lahko privoščite daljši izlet v naravo. Odpravite se na sprehod okoli jezera, na pohod v hribe ali pa vsaj v bližnji park.

Pitje tekočine

Dehidracija povzroča utrujenost, kar zagotovo ne bo dobro vplivalo na vaše telo, če ste podvrženi spomladanski utrujenosti. Vsakodnevno spijte dovolj tekočine – mineralna voda Magnesia je blagodejna za telo in primerna za vsakodnevno hidracijo. Vsebuje namreč priporočljivo kombinacijo mineralov, kjer prednjači magnezij, ki med drugim pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

vrc_magnesia

Uživanje sveže hrane

Na vaših krožnikih naj bo dovolj sveže sezonske zelenjave in sadja, poleg tega pa ne pozabite na žitarice in oreščke. Priporočljivo je uživanje več manjših obrokov dnevno, ki naj bodo polnovredni in hranljivi. Izogibajte se težki hrani, ki lahko povzroči utrujenost, saj pogosto obleži v želodcu.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si