Že poznaš najbolj učinkovito rutino čiščenja obraza?

Mlada in nova slovenska blagovna znamka eggo, je razvila nekaj posebnega, ki popestri tvojo dnevno rutino čiščenja obraza. Najbrž si že večkrat slišala, da se vsaka pot začne s prvim korakom – in pri negi kože ni čisto nič drugače. Da bi dosegla zdrav sijaj in zavidanja vredno polt, je neizogibna pravilno zastavljena dnevna rutina. A kako do nje? Nič lažjega!

Po tem, ko te zbudi tista prva dišeča jutranja kava in si končno dovolj pri sebi, da se spopadeš z novim dnem, enako privošči tudi svoji koži. Za to ne rabiš tisoč in enega proizvoda, pa tudi rutine z desetimi različnimi koraki ne – dovolj je že 5 minut, ki tvojo kožo spremenijo iz blede in utrujene v lepo in mladostno polt.

Kakšni so torej enostavni koraki, ki bodo v tvojo rutino vnesle svežino?

1. korak: jutranje čiščenje kože 

Čeprav svojo kožo očistiš že zvečer in se zdajle morda sprašuješ, zakaj bi isto vajo ponovila še zjutraj, je odgovor preprost. Ko spiš, je tvoja koža aktivna in se regenerira.

Zjutraj na njej zato lahko velikokrat opaziš mastne ali suhe predele, ki so posledica lastnega obnavljanja kože. Nakopičene maščobe se največkrat pojavijo pri mastnemu tipu kože, medtem ko je izsušenost najbolj pogosta pri suhemu tipu kože. Če nisi prepričana, kakšen tip kože imaš, pokukaj sem. 

Jutranje čiščenje mastne kože je najbolj učinkovito, če pri tem uporabiš svojo napravico eggo. Z nežnimi in hitrimi soničnimi vibracijami učinkovito očisti tvojo kožo in hkrati naredi nežen piling. Uporabiš ga lahko s peno ali gelom, ki dobro odstrani odvečno maščobo in bakterije, ki se na tvojem obrazu naberejo čez dan (in kasneje povzročajo nastanek nepravilnosti). Suho kožo pa najlažje oskrbiš s kombinacijo napravice eggo in nežnega čistilnega olja, balzama ali mleka. Pri obeh tipih čiščenje zaključi z vlažilnim tonikom, ki koži povrne vlago in sijaj.

 2. korak: uporaba izdelkov z aktivnimi sestavinami 

Po čiščenju je koža na tvojem obrazu osvežena, pore pa odprte, zato je zdaj idealen čas za uporabo izdelkov z aktivnimi sestavinami.

Aktivne sestavine so – kot že ime samo pove – sestavine, ki na tvojo kožo delujejo s takojšnjim aktivnim učinkom. Med najbolj poznane aktivne sestavine spadajo tiste z:

  • Vlažilnim učinkom (na primer hialuronska kislina in glicerin)
  • Osvetljevalnim učinkom (na primer vitamin C)
  • Učinkom proti aknam in mozoljem (BHA kisline, na primer salicilna kislina)
  • Učinkom za hitrejše obnavljanje kože (AHA kisline, na primer glikolna kislina)
  • Anti-age učinkom (izdelki z retinolom)

V svojo jutranjo rutino ne glede na starost lahko vključiš vlažilne aktivne sestavine in vitamin C – AHA in BHA kislinam ter izdelkom z retinolom pa mesto poišči v svoji večerni rutini (po 20. oziroma 30. letu).

3. Celodnevno vlaženje kože 

Prej omenjeni serumi z aktivnimi sestavinami delujejo v notranjosti tvoje kože, zato je nujno, da poskrbiš tudi za površinsko zaščito in vlaženje.

Glede na svoj tip kože izberi med vlažilnimi kremami lažjih tekstur (na primer gel kreme za mešano in mastno kožo), ali pa posezi po bolj bogatih formulah (na primer hranljive kreme in suha olja za suho in mešano kožo).

Z izbiro pravilne nege boš poskrbela ne le za celodnevno vlaženje svoje kože, pač pa tudi za idealno podlago in brezhiben nanos ličil.

4. Zaščita kože 

Ne glede na to, ali zunaj sije sonce, pada dež, ali pa se prebudiš v sivo jutro, svojo dnevno rutino vedno zaključi z uporabo visoke sončne zaščite.

S tem boš svojo kožo zaščitila pred opeklinami, nastankom pigmentnih madežev, pa tudi pred prezgodnjim staranjem.

Sonično napravico za čiščenje obraza, ki bo popestrila tvojo dnevno rutino čiščenja obraza najdeš tukaj.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si