Zillertal: Aktivna smuka za izkušene smučarje

Foto: Wörgötter & Friends

 

Prva počitniška regija Fügen-Kaltenbach v Zillertalu je raj za izkušene smučarje, smučarje prostega sloga in zimske športnike, ki si želijo novih doživetij in izzivov.

Obilico adrenalina ponuja smučarsko območje Hochfügen. Tam se med 1500 in 2500 metri nadmorske višine nahaja eno najvišje ležečih smučišč v Avstriji. Smučišče leži v visokoalpski kotlini, kjer je sneg zagotovljen čez celotno sezono, kar omogoča spust v dolino ob sončnem vremenu. Hochfügen ponuja svojim obiskovalcem tudi zabavo v snežnem parku Lamark, ki je sestavljen iz 3 linij in skupno 13 elementov, ter FunLine Hochfügen – kombinacijo smučarskih prog, crossparka in snežnega parka. Oba snežna parka na smučarskem območju Hochzillertal sta dosegljiva z vlečnico. Tukaj je še snežni park Betterpark, ki se ponaša s skupno dolžino 320 metrov in lastno žičnico. Skrivni nasvet poznavalcev pa je nov fun slope pri žičnici Hirschbichl Lift v Zillertalu, ki zagotavlja odlične proge in sanjsko panoramo. Nadaljnji vrhunec predstavlja VIP gondola, ki jo lahko tudi rezervirate. Gre za najsodobnejšo kabino LEITNER ropeways. Notranja oprema luksuzne gondole je znamke BMW in je sestavljena iz usnjenih sedežev z masažno funkcijo ter multimedijskega sistema iz limuzine BMW 7.

Andi Frank

 

Andi Frank

 

Popolna zabava na pršiču
To območje je posebej priljubljeno pri smučarjih prostega sloga, saj je tukaj zaradi kotlinske lege skoraj vedno moč najti kakšno strmino z globokim snegom. Oboževalcem globokega snega nudijo popolne pogoje za varno zabavo na pršiču posebne možnosti informiranja in tečaji. Sodobne informacijske table, elektronske kontrolne točke LVS, tečaji smučanja prostega sloga in brezplačni smučarski vodniki bodo poskrbeli, da bo ta zimska športna disciplina v 15 vikendih sezone še bolj privlačna. Zaradi visokih standardov velja to smučarsko območje za središče profesionalnih mednarodnih smučarjev prostega sloga.

Daniel Zangerl

 

CAT skiing in občutek kanadske prostranosti
CAT skiing je priložnost, da presežete meje svojih pričakovanj in zmogljivosti. Teptalec snega z vgrajenimi sedeži, ki sprejema od dva do šest udeležencev, vas bo po predhodni prijavi zgodaj zjutraj popeljal na kraj, ki je dostopen le še s helikopterjem. Svetlikajoča zasnežena pobočja se bodo razprostirala, do koder vam bo seglo oko, in prevzel vas bo občutek kanadske prostranosti. Z vodnikom in primerno opremo bo nepozabna zabava ob spustu v dolino povsem varna. Čaka vas edinstveno smučarsko doživetje v fascinantni gorski samoti, in ko boste pustili prve sledi na pobočju, pokritim z globokim snegom, vas bo spremljal le še oblak snežnega prahu.

Za več informacij obiščite http://www.austria.info.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si