Zimska idila v Termah Sveti Martin

Januarja bi vsi radi izpolnili čim več novoletnih zaobljub in po veselem decembru spet zaživeli malce bolj zdravo. Veliko novoletnih želja in ciljev je povezanih prav z zdravim načinom življenja in s skrbjo zase. Welness oddih je gotovo ena izmed najboljših možnosti za preporod telesa in duha v zimskem času. Idealna izbira za vse, ki si želijo popolne sprostitve v objemu neokrnjene narave, so Terme Sveti Martin, ki ležijo takoj za slovensko-hrvaško mejo, v idilični hrvaški županiji Medžimurje. Če vas zanima, kakšne vrste oddih si boste lahko privoščili v tem zelenem resortu, takoj ko bomo lahko ponovno brez skrbi prečkali meje, imamo za vas nekaj namigov.

 

Po aktivnostih zunaj prija sproščanje v termalnem kompleksu Temple of Life.

 

Termalni vrelci sredi zelenega raja

V osrčju Medžimurja, zelenega vrta Hrvaške, najdemo enega najbolj priljubljenih »healthness« resortov v širši regiji, Terme Sveti Martin. Obdaja jih kar 27 hektarov neokrnjene narave, ki tudi pozimi ponuja številne možnosti za rekreacijo na svežem zraku. Po aktivnostih zunaj vam bo v zimskih mesecih gotovo prijalo sproščanje v termalnem bazenskem kompleksu Temple of Life, ki slovi po eni najbolj zdravilnih termo-mineralnih vod v Evropi. Voda vsebuje bogastva iz zemeljske globine, njeni sestavni deli pa so toplina in zdravilni minerali.

 

Popolna harmonija telesa, duha in uma

V medžimurskih termah prisegajo na holistično filozofijo Rudolfa Steinerja, ki narekuje, da morajo biti um, duša in telo vedno v ravnotežju. Za dobro počutje in ohranjanje zdravja si torej privoščite vse oblike sprostitve, ki jih resort ponuja. V welness oazi je na voljo več kot 30 vrst masaž, izkušeni maserji pa bodo poskrbeli za popolno regeneracijo vašega telesa. V svetu savn boste v finski, rimski, parni in bio savni lahko odkrivali vse blagodejne učinke savnanja.

 

Gurmansko razvajanje brez slabe vesti

V Termah Sveti Martin se boste prepričali tudi, kako okusna je lahko zdrava hrana. V resort vsako jutro prispejo skrbno izbrana lokalna živila, ki so osnova inovativnih in okusnih obrokov. Vsi sladokusci boste tako lahko poskusili zdravo različico tradicionalne medžimurske gibanice, smuča v skorjici iz bučnih semen ali pa meso iz tunke. Večer pa zaključite s kozarcem žlahtnega medžimurskega vina, in kot se za počitnice spodobi, razvajajte svoje brbončice!

 

Zdrava medžimurska gibanica vas bo gotovo navdušila.

 

Tudi vi že komaj čakate, da si bomo ponovno lahko privoščili razvajanje v zasanjanem Medžimurju?

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si