Zimska in termalna zabava v okolici Beljaka

S snegom dobro preskrbljene smučarske proge, pristne smučarske koče, drsanje na adventnem trgu in najsodobnejši termalni park Avstrije: spoznajte čar zimskih počitnic v okolici beljaških smučišč Osojščica (nem. Gerlitzen Alpe) in Tromeja (nem. Dreiländereck) v osrčju sončne Koroške (klik:  www.austria.info)

Največje smučišče srednje Koroške, Osojščica (nem. Gerlitzen Alpe), obsega 18 žičnic, 44 kilometrov odlično pripravljenih smučarskih prog, 15 kilometrov smučarskih rut in otroški snežni park. Pravi zimski raj! Široke proge, ena najboljših smučarskih šol v državi, kjer govorijo tudi slovensko in hrvaško, ter – zahvaljujoč najsodobnejši tehniki zasneževanja – velika količina snega.

Foto: Michael-Stabentheiner

 

Še prijetneje je na družinskem smučišču Tromeja (nem. Dreiländereck) pri Arnoldsteinu z zanimivimi programi za ljubiteljske smučarje, odlične možnosti za postanek in 10 kilometrov dolgo progo za tek na smučeh. Prava izbira za zimske športnike, ki se želijo podati na smučarsko turo ali na zimski pohod, sta naravni park Dobrač (nem. Naturpark Dobratsch) in nordijski smučarski center Alpen Arena, kjer je mogoče teči na smučeh tudi pod reflektorji. Zimsko zabavo nudijo tudi številna naravna sankališča in drsališča v regiji.

Foto: Franz Gerdl

 

Popolno sprostitev lahko doživite v koroških termah Warmbad-Villach, v najsodobnejšem termalnem svetu doživetij v Avstriji in na beljaškem adventnem sejmu (od 16. 11. do 24. 12. 2018) s prijetnim drsališčem in s tradicionalnimi adventnimi hiškami.

Foto: Schellander

 

Novi zimski vrhunci:
Smučanje in terme: s smučišč Osojščica in Tromeja se podajte neposredno v koroške terme!
Zimska koroška karta (nem. Winter Kärnten Card): ključ do doživetja, zabave in številnih prednosti pri partnerjih kot sta smučišči Osojščica in Tromeja, nordijski smučarski center Villacher Alpen Arena itd.
Razsvetljeno naravno sankališče: na idilični legi, pod visokimi jelkami in smrekami, na severni strani Dobrača (nem. Dobratsch) v Plajberku pri Beljaku (nem. Bad Bleiberg).

Za več informacij obiščite www.austria.info.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si