Zimska nega kože dojenčka

Mrzel veter, nizke zimske temperature in suh zrak v ogrevanih prostorih lahko povzročijo številne neprijetnosti na koži dojenčka, ki je veliko tanjša in občutljivejša od kože odraslih. Preverite, kaj lahko naredite, da bo zimskih neprijetnosti čim manj.

 

Poskrbite za izdatno in redno vlažilno nego
Izdatna in redna vlažilna nega dojenčkove kože poskrbi, da se ta v zimskem času ne izsuši. NIVEA Baby Pure&Sensitive mleko za dojenčke s karitejevim maslom zgladi suho in zelo občutljivo dojenčkovo kožo, jo dolgotrajno navlaži in zaščiti pred izsušitvijo. Če je dojenčkova koža zelo suha, uporabite NIVEA Baby Pure&Sensitive intenzivno kremo, posebej primerno za pordelo, suho in obremenjeno kožo. Starši pri negi dojenčkov še posebej radi uporabijo tudi NIVEA Baby nežno negovalno olje z naravnim mandljevim oljem, ki intenzivno navlaži občutljivo kožo, zadrži vlago v njej ter jo hkrati nežno očisti.

Preden greste na potep
Pozimi vedno poskrbimo, da dojenčka ne zebe, a pomembno je tudi, da mu ni prevroče. Dojenčki so namreč še posebej občutljivi na temperaturne spremembe. S plastenjem oblačil v več slojih boste pripravljeni na kakršnekoli vremenske spremembe. Ne pozabite na kapo in rokavice brez prstov, da mu bo zunaj prijetno toplo tudi v bolj izpostavljene dele telesa. Preden se odpravite na potep, uporabite NIVEA Baby kremo za zaščito pred vetrom in mrazom z ognjičem, ki zanesljivo ščiti pred učinki neprijaznih vremenskih pogojev.

Za več zdravja
Pred kopanjem poskrbite, da bo kopalnica dovolj topla. Pogosto si tudi umivajte roke – še posebej po tem, ko menjate plenice – tako boste vašega dojenčka zaščitili pred sezonskimi boleznimi. Poskrbite, da bo nosek redno čist, tako boste otroku olajšali dihanje in poskrbeli, da se okužbe dihal ne poslabšajo. NIVEA Baby raztopina za čiščenje noska vsebuje izvleček prečiščene morske vode in tako blagodejno odpravlja neprijetne stranske učinke prehlada.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri